Ostali sportovi

Novaković primio zaslužne sportiste i sportske radnike iz Bara

Predsjednik Skupštine opštine Ba Radomir Novaković, u znak zahvalnosti na postignutim sportskim rezultatima, doprinosu na promociji grada Bara, primio je Sonju Simonovsku, medjunarodnog odbojkaškog sudiju, Zorana Jovićevića i Vojkana Krgovića, tim menadžera i igrača veteranskog košarkaškog kluba “Veterani grada Bara”, Suana Hodžića, profesora fizičke kulture i igrača “Veterani grada Bara”, Marka Dabanovića, ispred tima “G-Unit 3×3” i Mariju Leković, uspješnu košarkašicu sa samo 14 godina.

Nakon što im je poželio dobrodošlicu, čestitao na do sada postignutim rezultatima i u ime Skupštine opštine Bar, kao i u svoje ime izrazio zahvalnost što na veoma lijep način promovišu grad, predsjednik Skupštine je istakao da će lokalna samouprava podržavati ljude koji na ovakav način, svojim entuzijazmom, radom i postignutim rezultatima promovišu zdrave stilove života, predstavljaju uzor ostalima i neprestano rade na promociji Bara, ali i Crne Gore.

Sonja Simonovska iza sebe ima 25 godina sudjenja, a status medjunarodnog sudije veoma uspješno nosi od 2013. godine.U 2017. godini na Svjetskom prvenstvu u Argentini za kadetkinje sudila je sve utakmice i na kraju finale, sa koleginicom iz Koreje. Takođe, sudila je na Svjetskom Grand Prix za žene u Kazahstanu, zatim na Kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Portugalu, koje je osvojila reprezentacija Srbije i već treću godinu za redom sudi mečeve Lige Sampiona. Ranije je bila i delegirana na Evropskom prvenstvu za seniore…

“Najveće priznanje mi je kada su igrači i treneri, kao i delegati koji ocjenjuju moj rad zadovoljni.Sa svih takmičenja nosim lijepe uspomene i iskustva. To je za mene veliki uspjeh, za sport koji zastupam, onda moj grad Bar, a i državu Crnu Goru. Mogu navesti podatak da sam uglavnom na svim velikim takmičenjima ja jedini predstavnik Crne Gore u odbojkaškom sportu. Uvjek ističem državu iz koje dolazim, a prije svega predstavljam grad Bar, koji važi za centar odbojkaškog sporta u Crnoj Gori”, istakla je Simonovska.

U znak zahvalnosti na prigodnom prijemu i pruženoj podršci za dalji rad, od Zorana Jovićevića, tim menadžera i igrača veteranskog košarkaškog kluba “Veterani grada Bara”, predsjednik Skupštine na poklon je dobio je dres tog košarkaškog kluba sa svojim imenom.

Vojkan Krgović, proslavljeni igrač KK “Mornar”, KK “Crvene zvezde” i KK “Vojvodina”, trenutno igra za “Veterane grada Bara” i rado se prisjetio donacije u vidu sportske opreme koju je prije 15 godina Novaković uručio, tada novoosnovanom košarkaškom klubu “Boys”, na čijem je čelu, kao aktuelni terner, Krgović danas.

Marko Dabanović ispred tima “G-Unit 3×3” je istakao da je tim osnovan u aprilu ove godine i da je nakon niza uspjeha na medjunarodnim takmičenjima kako u zemlji tako i u regionu, stekao status najbolje rangirane ekipe u Crnoj Gori.

“Možda i najveći uspjeh je upoznavanje crnogorske javnosti sa ovim sportom, koji je od ove godine i olimpijski, Gledajući unazad na sve ovo, formiranje “G-Unit 3×3” je bio pun pogodak i radujemo se daljoj popularizaciji sporta, kako u Baru, tako i u čitavoj Crnoj Gori, posebno kod mladih. I kao glavni cilj smo postavili da što više mladih bude na košarkaškim ili 3×3 terenima, kako vanjskim, tako i unutrašnjim i da se sklone sa ulice i malo odmore od kompjuterskih igrica. Imamo i planove za promociju sporta u školama, ali korak po korak.Kao lični cilj nas iz “G-Unit 3×3″ postavili smo Olimpijske Igre u Tokiju 2020. godine i to je nešto čemu težimo i za šta se spremamo”, rekao je Dabanović, koji je predsjedniku Novakoviću poklonio dres tima.

Marija Leković, sjajni biser barske i crnogorske košarke ponikla je u ženskom košarkaškom klubu “Antivari” iz Bara, a trenutno je prvotimac ŽKK “Lovćen” iz Cetinja i sa svojih 14 godina je kadetska i juniorska reprezentativkinja Crne Gore, proglašena za najbolju igračicu na FIBA turniru u Sloveniji 2017. godine, medju košarkašicama 37 država.Takođe, igra na WABA turnirima za ŽKK “Budućnost” od 15 i 17 godina.

Predsjednik Skupštine, Radomir Novaković je gostima uručio prigodne poklone i zaključio da će i ubuduće biti podrška barskim sportistima, njihovim idejama i uspjesima, kako bi se sport u Baru promovisao na način kako se zaslužuje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dejo milion ?
Gost
Dejo milion ?

Moram kupit jedan sportski klub fudbalski u crnu goru ?

Send this to a friend