Ostali sportovi

Novi spektakl na Podima

Ljubitelji moto sporta su prošle godine uživali, a ove se očekuje još veći spektakl. Prva ovogodišnja brdska trka Podi Herceg Novi 2018. održaće se 12. i 13. maja na Podima u organizaciji Auto moto sportskog kluba Podi.

Kako su najavili organizatori, ovogodišnja trka će okupiti najbolje vozače Crne Gore i očekuje se oko 50 takmičara iz naše zemlje.

“Od završetka prošlogodišnje trke radili smo na pripremama za organizaciju predstojeće. Pripremali smo stazu, sve strukture organizacije u želji da ove godine najbolje takmičare iz Crne Gore i regiona dočekamo na najvišem mogućem nivou i svima pružimo maksimalne uslove za ostvarivanje vrhunskih rezultata rekla je Slađana Radović, jedan od organizatora trke.

Dvije nedjelje kasnije takmičenje se seli na stazu Kotor Trojica koja je proteklih godina bila jedna od kultnih trka sezone.

“Naši prijatelji iz Kotora su uvijek znali kako da organizuju pravi spektakl, ali će ove godine nažalost izostati podrška Tripa Bukilice. Tripo je decenijama bio jedan od simbola organizacije brdske trke Kotor Trojica. Tokom decenija rada u automobilizmu mnogo je dao crnogorskom sportu i svakako da je automobilizam značajno izgubio njegovim odlaskom, ali svakako da Kotor ima dosta profesionalaca koji će trku organizovati na najbolji mogući način. Naš klub će svakako na početku sezone odati počast velikom prijatelju i zaljubljeniku u automoto sport i na taj način mu se, donekle, odužiti za njegov višedecenijski rad, kazala je Radović.

Staza j e duga 4 km i 400 m, a voziće se od Poda do raskrsnice na Kamenom. Termini trke na stazi Podi su 12. i 13. maj, a tehnički pregled i verifikacija vozila biće dan prije glavne trke kada će biti i poznat konačan spisak učesnika.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
U pamet se
Gost
U pamet se

Trka na međunarodnoj magistrali? Nije mi više čudo što vam ide kako vam ide.

Send this to a friend