Ostali sportovi Superliga

Novljanke nezadrživo idu ka tituli

foto: OSCG

Odbojkašice Herceg Novog su nastavile siguran hod ka prvoj šampionskoj tituli – izabranice Milorada Krunića su u Baru, u derbiju 11. kola EPCG Superlige, bez problema savladale domaću Luku Bar sa 3:0.

Novljanke su upisale i 11. maksimalnu pobjedu, dok je Luka Bar doživjela drugi poraz, ponovo od istog rivala.

Luka Bar se u prvom setu držala do 9:6, a onda je Herceg Novi sa četiri uzastopna poena (13:6) uhvatio zalet za prvi set. Ekipa Vladimira Milačića su najveći otpor pružile u drugom setu, u kojem su povele 10:8, vodile do 11:10, a onda je Herceg Novi prvo preokrenuo na 14:11, a sa tri poena u nizu stigao do nedostižnih 20:16. U trećem setu je Luka Bar povela 2:0, bilo je neizvjesno do 8:0, a onda su gošće na servis Diane Balai napravile seriju od 11:0 i otklonile sve dileme.

Tatjana Bokan je bila najbolja u pobjedničkom timu, jer je protiv kluba u kojem je ponikla upisala 18 poena. Balai je dodala 12. U domaćem timu se istakla Anastasija Petručenko sa 12 poena.

Morača je bila sigurna protiv Mediterana za petu pobjedu u sezoni, najviše zahvaljujući Lari Jovović sa 19 poena. U budvanskom timu, koji je doživio deveti poraz, istakla se Vanja Matunović sa 13 poena.

Pobjedu u gostima upisala je i Akademija, koja je slavila u Bijelom Polju sa 3:1. U tivatskoj ekipi, koja je zabilježila četvrtu pobjedu, istakle su se Majda Čakar sa 28, Anja Popović sa 21 i Anastasija Anđelić sa 17 poena, dok su u poraženom timu Isidora Jevrić i Gordana Madžgalj upisale po 12.

Send this to a friend