Ostali sportovi

Odbojkaši i odbojkašice oduševili izvođenjem himne u Skoplju

tekst i foto: oscg.me

Završen je peti festival odbojke za djecu.

Preko 100 djece iz osam različitih država članica Balkanske odbojkaške Asocijacije učestvovalo je u BVA Dječijem festivalu odbojke, koji se održao u četvrtak i petak u Skoplju (Makedonija).

Ovo je bilo peto izdanje sada već tradicionalnog festivala pod pokroviteljstvo Balkanske odbojkaške Asocijacije, nakon Srbije, Turske (dva puta) i Crne Gore, koje su bile domaćini u prethodnim godinama.

Sve selekcije koje su učestvovale (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Bugarska, Grčka, Kosovo, Makedonija i Srbija) nastupale su sa mješovitim ekipama (djevojčice 2006. i mlađi i dječaci 2005. i mlađi).

Dok su sva djeca uživala u svojim prvim internacionalnim utakmicama, cilj takmičenja nije bio rezultat, pa je iz tog razloga svaki učesnik dobio zlatne medalje.

Moto Festivala bio je “Choose Volleyball – Odaberi odbojku”, a manifestacija je počela u četvrtak veče svečanom večerom za sve učesnike, na kojoj su se djeca predstavila sa nekom kulturnom tačkom iz svoje zemlje i tako istu približili ostalim učesnicima.

Naša djeca otpjevala su himnu Crne Gore “Oj svijetla majska zoro” i pobrali velike simpatije ostalih učesnika.

Odbojkaški dio Festivala je bio planiran za glavni gradski Trg u Skoplju, međutim, vremenske prilike nisu dozvolile, pa je događaj premješten u dvoranu.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Car
Gost
Car

Svaka cast tako se voli svoja zemlja , treba uvesti pravilo da svako djete u crnoj gori zna himnu svjedoci smo da djeca nose dresove drugih zemalja i navijaju za druge reprezentacije a to su krivi roditelji i ova nasa demokratija kome je do drugih neka seli posle referenduma mnogi su plakali i pricali kako ce selit ali niko ne… Više »

Send this to a friend