Ostali sportovi

Odbojkašice Mediterana izborile plasman u Prvu ligu

Na kvalifikacionom turniru za popunu Prve lige, koji je održan u Budvi, a čiji je organizator bio odbojkaški klub “Mediteran”, igračice tog mladog kluba ostvarile su istorijski uspjeh plasiravši se u najjače takmičenje.

U polufinalnim susretima viđena je zanimljiva odbojka, a više sreće i znanja imale su igračice Mediterana, koje su savladale Albatros (3:2) i Jedinstva, koje je bilo maksimalno protiv ekipe Libero (3:0).

Veliko finale je bez obzira na maksimalan rezultat proteklo u veoma uzbudljivoj odbojci. Nakon odigrana tri seta bolje su bile odbojkašice Mediterana koje su sa svojim navijačima proslavile ulazak u Prvu ligu Crne Gore.

“Istorijski uspjeh za naš relativno mladi klub, ako uz to uzmemo činjenicu da naš sastav čine curice koje su prvi razred srednje škole kao i osnovke, onda ovaj rezultat ima još veću draž. Iskren da budem, moj kolega Predrag Ćorluka i ja se nijesmo nadali ovom uspjehu za ovako kratak period zato ovom prilikom čestitam svim curama koje su učestvovale u ovom istorijskom uspjehu. Takođe, iskoristio bih priliku da se posebno zahvalim kompaniji BEMAX iz Podgorice koja nam je omogućila da imamo sve uslove za funkcionisanje jednog ovako mladog kluba i svim ljudima koji su stali iza nas, vjerovali u nas i bili naša finansijska podrška. Budva je dobila još jednog prvoligaša u ženskoj odbojkaškoj ligi, ali isto tako za Peđu i mene je još veći uspjeh što u našem klubu trenira preko 200 dječaka i djevojčica, tako da Budva ne mora da brine za budućnost budvanske odbojke”, kazao je trener Marko Bagarić.

Send this to a friend