Ostali sportovi

Odlični rezultati crnogorskih strijelaca

Mladi crnogorski strijelci sa bronzanom medaljom, dva rekorda finala, jednim četvrtim mjestom i više zapaženih nastupa, završili su učešće na 24. mitingu Olimpijskih nada u Njitri, koji je okupio više od 300juniora i kadeta iz desetak evropskih zemalja.

Pored odličnog izdanja Anđele Miličković, odnosno bronzane medalje i nacionalnog rekorda u finalima vazdušnom puškom za žene, jedan od najboljih dana u istoriji streljačkog sporta Crne Gore obilježila je i Jovana Popović. Na svom drugom velikom međunarodnom nastupu Jovana je sa odličnim rezultatom ušla u završnicu, da bi u finalu pokazala samopouzdanje i sigurnost, pa je takmičenje završila na četvrtom mjestu uz novi crnogorski rekord finala u kategoriji pištolj za žene!

“Moramo da istaknemo da ono što je Jovana pokazala u finalu govori mnogo više od četvrtog mjesta. Bila je hrabra i ubjedljiva, nadomjestila je neiskustvo čistim talentom i velikim srcem”, naveli su iz Streljačkog saveza Crne Gore.

U ženskim disciplinama za pušku i pištolj, najbrojnijim na turniru, učestvovalo je više 150 strelkinja, olimpijskih nada zemalja učesnica, među njima najprijatnija iznenađenja – Anđela i Jovana, koje su pokazale svjetsku klasu i ogroman potencijal.

“Muški dio ekipe je bio u sjenci odličnog izdanja koleginica, ali i Blažo Tadić i Nemanja Obradović i braća Dević (Miljan i Novak), pokazali su napredak i popravili rezultate u odnosu na prethodne nastupe. Dobra atmosfera je u cijelom timu, nije bilo propusta ni kod jednog našeg predstavnika, odavno tim nije bio tako kompaktan i posvećen. Drugog dana takmičenja, svi strijelci su se nadmetali u apsolutnoj konkurenciji. Nijesu se ponovili rezultati prvog dana, ali su opet svi bili solidni i ,,u igri”. Mogućnost za nove pobjede imaju već narednog vikenda kada je predviđeno da učestvuju na Kupu u Smederu”, naglašeno je iz Streljačkog saveza

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
duklja
Gost
duklja

SVAKA ČAST,TAKMIČARIMA I SELEKTORU LABANU.MNOGO VIŠE NEGO ŠTO MINISTARSTVO SPORTA ULAŽE U STRELJAŠTVO.ONI BI SRETNI BILI DA VAS NEMA

Piksi
Gost
Piksi

Bogomi i ovi strijelci po ulica ne promasuju!

Send this to a friend