Ostali sportovi

Održan bokserski turnir Trofej Podgorice, oduševio Milija Keković

Poslije tri godine pauze održan je međunarodni bokserski turnir ,,Trofej Podgorice”. Na reviji, koja se održala 16. put, pored domaćih takmičara, nastupili su borci iz Albanije, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije.

Na reviji vještinom i iskustvom nije se istakao nijedan bokser ,ali su zato naši mladi bokseri prije svega u uzrastu školaraca pokazali vidan napredak i u mečevima sa iskusnijim protivnicima uspjeli da pobijede. U razredu pionira između Mitrovića i Mrdaka pobijedio je Đorde Mitrović, čime se revanširao za poraz u prvom meču u karijeri upravo od Mrdaka. Zapažen je bio bokser iz BK Fenix Jasmin Idrizović ,kao i Matija Roganović u meču sa znatno iskusnijim reprezentativcem Makedonije.

Najveće iznenađenje priredio je Milija Keković, koji je u meču sa Dimitrom Goreskim vodio pravi rat. Inače, prije samo mjesec, na reviji u Kumanovu Milija je izgubio prekidom od istog takmičara, da bi ovog puta poslije izgubljene prve runde, u kom je imao brojanje krenuo na sve ili ništa i u bespoštednoj borbi dominirao u drugoj i trećoj rundi. Raduje činjenica da je slavio protiv boksera znatno iskusnijeg od kog je gubio i uspio da pobijedi grč u kom je bio u prvoj rundi.Iz tog razloga i žiri je nagradio prije svega njegovu hrabrost i zelju za pobjedom, tako da je dobio priznanje za najboljeg boksera.

Njaperspektivniji bokser je Đordje Mitrović, najbolji tehničar je Matija Roganović, dok je Jasmin Idrizović proglašen za najboljeg školarca. Najborbeniji par bili su Đorđe Smolović i Besjor Gjetaj, dok je nagradu za najboljeg sudiju dobio Rade Vujović.

U uvodnim borbama, gdje se nije proglašavao pobjednik, sastali su se pionirke (42kg) Iris Leković (Fenix) – Ema Banda (Fenix); pionirke (54kg) Ena Hot (Fenix) –Emra Banda (Fenix); školarci (80kg) Vasilije Kujundžić (Budva) – Filip Klepo (PowerBoxing) i do 46kg Jovan Koljenšic (Nikšić) – Nikša Vučetić (Budva).

Rezultati – glavne borbe: pioniri 37kg Andrija Nikitović (Nikšić)–Luka Otašević (Budva) 0:2; pioniri 40kg Đorđe Mitrović (Podgorica) – Strahinja Mrdak (Budva) 2:0; školarci 43kg Jasmin Idrizović (Fenix)–Ajdin Loši (Albanija) 2:0; školarci 48kg MatijaRoganović (Nikšić)– Furhan Jasarovski (Makedonija) 2:0; školarci 57kg Milija Keković (Podgorica) – Dimitar Goreski (Makedonija) 2:0; juniori 50kg Danilo Marković (Podgorica) – Alen Taslidža (BiH) 2:0 (prekid u prvoj rundi) mladi 54kg Filip Božović (Bijelo Polje) – Vide Prkačin (BiH) 2:0 i seniori75kg Đorđe Smolović (Bijelo Polje) – Besjor Gjetaj (Albanija) 2:0.

Send this to a friend