Ostali sportovi Trka

Održano prvo takmičenje u Kini nakon koronavirusa

Tamo gdje je počelo, tamo se i nastavlja. U periodu kada je sav svjetski sport stao zbog koronavirusa, iz Kine stiže vijest o prvom takmičenju pošto je, bar tamo, prestala opasnost od nevidljivog neprijatelja.

U Čengduu, gradu od oko 16 miliona stanovnika, održana je tradicionalna trka na šest kilometara u kojoj je učestvovalo oko hiljadu takmičara. Riječ je o prvom takmičenju priređenom poslije prestanka epidemije u toj zemlji. Takmičarima je prije starta mjerena tjelesna temperatura. Svi su nosili maske i startovali su po desetorica u razmaku od dva minuta.

Čengdu je grad u Kini, a svakog 25. marta u tom gradu se održava tradicionalni maraton, na kojem je učestvovalo i po 20 hiljada takmičara.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MarshalDuklje
Gost
MarshalDuklje

Zna li ko ovo da objasni ? Spanija i Italija su premasile broj oboljelih u kini a izgleda su tek na pocetku jer njemci kazu da bi se stekao kolektivni imunitet treba dvije trecine stanovnistva da se izbori sa virusom, sto bi znacilo 700 miliona kineza, a oni u gradu od 16 organizuju atletske ulicne mitinge ! I sto uopste… Više »

S.Hawk
Gost
S.Hawk

Sta se ođe desava? Vjeruje li vise ko u pricu kako je virus nastao. SAD, KINA, RUSIJA, čije je ovo maslo?

Bole
Gost
Bole

Ne znamo, tesko da cemo ikad i znati. Mozes izabrati da vjerujes kakvom teoreticaru sa youtubea i mislit da znas.

Send this to a friend