Ostali sportovi

Oko 150 mališana uživalo u kraljici sportova

Atletski klub Rudar u ovoj godini imao je veliki broj promocija projekta “Dječja atletika” na teritoriji opštine Pljelvja.

Treneri ovog kluba Budimir Jestrović, Slaviša Vraneš i Danko Despotović nastavili su sa aktivnostima i juče izvršili su promociju u OŠ “Boško Buha” uz učešće oko 150 dječaka i djevojčica uzrasta od 7 do 13 godina.

Promocija projekta “Dječja atletika” u Pljevljima naišla je na izuzetno interesovanje kod učenika osnovnih škola, gdje smo svakodnevno izloženi zahtjevima čitave opštine, da kao klub uz pomoć Sekreterijata za društvene djelatnosti opštine Pljevlja odradimo ovu izuzetno značajnu promociju. Kroz ovu prezentaciju djeca se upoznaju sa osnovnim elementima sportskih aktivnosti, koji su veoma značajni za sve sportove, a to su trčanje, bacanje, skokovi i razne štafetne igrice. Na taj način doprinosi se da se djeca uz igru odlično osjećaju, druže i fizički budu aktivna. Nastavićemo u idućoj godini da kroz ovaj oblik prezentacije dječje atletike što više mališana uključimo u naš klub. Tokom ove godine registrovali smo preko 80 novih takmičara uzrasta cicibana i mlađih pionira, a potvrda uspjeha je osvojen veliki broj medalja sa prvenstva Crne Gore za mlađe pionire i cicibane”, istakao je trener kluba Budimir Jestrović.

Send this to a friend