Ostali sportovi

Oktobarsko izdanje naučnog časopisa Sport Mont Journal

Duško Bjelica

Oktobarsko izdanje naučnog časopisa Sport Mont Journal, u pripremi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i Crnogorske sportske akademije, izašlo je iz štampe i dostupno je na web stranici http://www.sportmont.ucg.ac.me/

Naučne radove u novom broju potpisuju ugledna imena naučnika iz cijelog svijeta: Sjedinjenih Američkih Država, Turske, Indonezije, Italije, Kazahstana, Koreje, Litvanije, Kosova, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Na čelu ove međunarodne redakcije su glavni urednici časopisa – prof. dr Duško Bjelica sa Univerziteta Crne Gore i prof. dr Zoran Milošević sa Univerziteta u Novom Sadu, a odgovorni urednik je mr Jovan Gardašević, sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG.

Riječ je o izdanju naučnog časopisa, koji se objavljuje već 16 godina za redom, u tri izdanja godišnje, počev od 2003. godine.

„U Sport Mont Journal-u je, u okviru duge tradicije, do danas objavljeno više od 1500 naučnih radova naučnika sa svih kontinenata. ImageTo su uglavnom radovi predstavljeni na naučnim skupovima Crnogorske sportske akademije i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, koji se tradicionalno održavaju svake godine krajem marta ili početkom aprila. Nadamo se da će izdanja u narednoj, 2019. godini, obogatiti koferencija koja će, prema našim očekivanjima, privući još veću pažnju naučnika svijeta“, kazao je glavni urednik časopisa prof. dr Duško Bjelica.

Još tokom junskog izdanja 2018. uredništvo je donijelo odluku da svako izdanje ovog časopisa sadrži 20 radova. Posljednjih 20 radova, koji su do sada mogli biti pronađeni samo u arhivi, od sada su dostupni na početnoj stranici sajta. Novina je, između ostalog, i uvedeni forum za raspravu na temu radova, u kojem čitaoci mogu postavljati komentare i prijedloge koji mogu poboljšati kvalitet časopisa.

Sport Mont Journal je časopis koji je danas indeksiran u 23 međunarodne baze podataka, od kojih je najznačajniji Scopus.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Naučni domet
Gost
Naučni domet

Šta je sporno CdM, da citiram ove mudrosti iz Sport Mont Journal?
“Приказани резултати показују да је средње косовско мушко 180,32 ± 5,88 цм висок и да има дуљину стопала од 26,41 ± 1,09 цм, а жене 166,77 ± 4. Висине 72 цм са дужином стопала од 23,61 ± 0,92 цм.”

SAMPION
Gost
SAMPION

Dr Pele,
tvoja sujeta je jednaka nedostatku vrijednost tvoga razuma i pameti…

Dragoje
Gost
Dragoje

Mnogo ima onih koji boluju od zavisti prema drugim. Zavisni su takvi od svega nesposobni i umisljeni. Mene ne cudi sto im smeta progres. Nezadovoljni su sobom. Takvima niko ne moze pomoci. Zamislite da ima neku da mu smeta ovako znacajno izdanje. Pa sport je najbolji svjetski proizvod a koliko vidim ovdje objavljuju iz cijelog svijeta.

Ljubisa
Gost
Ljubisa

Spot Mont je mislim jedan od najstarijih naucnih casopisa u Crnoj Gori. Mozda je i najstariji.

Ljudmila
Gost
Ljudmila

To je dugo vremena bio najbolji casopis u Jugoslaviji. Licno znam.

CG volim
Gost
CG volim

😅😅😅😅😅

SAMPION
Gost
SAMPION

Crknite dusmani…jasno je da svaka aktivnost i uspjeh Duska Bjelice kod vas pobudjuje teske dusevne bolove…

Prof.dr Pele
Gost
Prof.dr Pele

A vi kako te? Dusevne bolove mi pobudjuje sto jedan ovakav paramecijum svakodnevno puni novinaske stupce i strane portala UCG. Kao neki dometi, ovo ono… Dje smo mi toliko u sportu uspjesni pa da nam i sportska nauka cvjeta ovoliko? No se nasla tu jedna grupacija zeljna publiciteta pa nas jase po svim culima ne bismo li ih proglasili genijima… Više »

Rakoc
Gost
Rakoc

Najteze mu je bilo zavrsiti osnovnu.

komsija
Gost
komsija

Sreca ,sto su to bile Crkvice.

Send this to a friend