Ostali sportovi Dobar nastup

Oslabljeni premašili očekivanja

Crnogorska atletska reprezentacija osvojila je peto mjesto na ekipnom prvenstvu Evrope treća grupa u Skoplju sa 283 boda.

Na taj način naši atletičari ponovili su najbolji dosadašnji rezultat na ekipnom kontinentalnom šampionatu.

U odnosu na prošli šampionat na Malti osvojili smo 40 bodova više, iako smo nastupili bez višebojca Darka Pešića i sprinterki Kristine Dubak i Sare Ratknić, a treba dodati da je prvog dana nekoliko naših takmičara imalo probleme zbog trovanja hranom.

Trijumfovali su samo Danijel Furtula u bacanju diska (60,32), koji je inače u bacanju kladiva ostvario lični rekord (42,82 m) i Marija Vuković u skoku uvis (184). Ali, bilo je vrlo zapaženih rezultata, pa i rekorda Ljiljana Matović u skoku udalj osvojila je drugo mjesto (5,83), Tomaš Đurović u bacanju kugle imao je najbolji rezultat sezone 19,45, dok je Krstina Rakočević u bacanju diska imala hitac 52,88, dok je treća bila u bacanju kugle (14,88).

Brojni rekordi

Kao četvrtoplasirani, sa ličnim rekordom, završio je Miloš Popović u skoku s motkom (4:21), peti je bio Amir Papazi u bacanju koplja sa novim ličnim i juniorskim rekordom Crne Gore (62,55), a lični rekord postavio je i Miloš Dragović na 3.000 metara (9:15,62)…

“Ostvarili smo dobar plasman u jakoj konkurenciji, oslabljeni i sa zdrastvenim problemima koje smo imali. Zadovoljan sam, hvala svim takmičarima i stručnom štabu. Hvala i čelnicima saveza koji su sve ovo pripremili, a mi sproveli u djelo. Biti peti u konkurenciji 13 država je rezultat iznad očekivanja”, kazao je selektor Osman Erović.

Velika borbenost

U Skoplju je posebno bila “zaposlena” Ljiljana Matović. Nastupila je u čak četiri discipline. Na 100 metara postavila je lični rekod (12,91 s), u dalju je bila druga (5,83 m)…

“Bila sam na nivou svojih najboljih rezultata u sve četiri discipline i vjerujem da sam dala veliki doprinos. Ostvarili smo veliki uspjeh, jer niko nije očekivao da ćemo biti peti, posebno jer smo bili oslabljeni. Ali, obećali smo da ćemo se boriti i to smo i uradili i samim tim pokazali da na ovim prvenstvima imamo što da pokažemo i da se u budućnosti možemo boriti i za veći rang”, kazala je Matović.

Slađana Perunović trčala je četiri trke (3.000 m, 3.000 m stipl, 5.000 m i bila dio štafete 4×400 m), a reprezentaciji je donijela 33 boda.

“Nijesam jurila rezultat zbog nastupa u četiri discipline. Zadovoljna sam plasmanom, posebno jer nijesmo očekivali peto mjesto. Trudila sam se zaista u svakoj trci da dam maksimum, a sve kako bih reprezentaciji omogućila što više bodova”, rekla je Perunović.

Send this to a friend