Ostali sportovi

Penzioner od 85 godina istrčao polumaraton: Kondiciju održavam vinom i rakijom

Vijest da je jedan Beograđanin najstariji učesnik ovogodišnjeg polumaratona u Splitu ne bi bila toliko zanimljiva, da ovaj penzioner, Vlada Stevanović, nema 85 godina.

Doduše, idućeg mjeseca slavi svoj 85. rođendan, ali ga ovaj broj nije sprečavao da se prijavi za onu glavnu trku, polumaraton. Čak 21 kilometar je prešao, nešto pretrčao, a nešto prepješačio, što djeluje zaista neverovatno. Iako vidno umoran, imao je podršlu svih učesnika i okupljenih građana.

“Druženje sa mladima me čini mladim. To mi daje podstrek da nastavim da trčim i da održavam koncidiju. To me je i održalo svih ovih godina”, rekao je Stevanović za “Slobodnu Dalmaciju”.

A šta je još zaslužno za njegovu dugovječnost? Otkrio je on i tu malu tajnu… Kondiciju održava vinom i rakijom, pa mu ugrađen “pejsmejker” ne smeta u sportskim aktivnostima. Za maraton se pripremao trčeći svaki dan.

“Trčao sam tri do četiri kilometra dnevno. Nekada i deset. Ovo će mi biti prvi polumaraton ove godine, pa ću vidjeti u kakvom sam stanju”, rekao je ovaj penzioner iz Beograda.

Bila je potrebna hrabrost da se u tim godinama odluči na ovakav potez, posebno zbog srčanih problema, koji su otrkiveni prije pet godina.

“Nema tu neke velike tajne. Važna je želja. Naravno, bitna je i sposobnost tela da sve to izdrži”, zaključio je Vlada Stevanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miloš P.
Gost
Miloš P.

Bravo majstore!

Prč
Gost
Prč

Najiskrenije, mene je sad sramota za moju kondiciju. Djede dao ti bog zdravlja da i u stotu trcis

Send this to a friend