Ostali sportovi

Peroviću zlato u Mađarskoj

Član podgoričkog džudo kluba Stara Varoš, Nikola Perović, koji se trenutno nalazi na master studijama u Budimpešti, na univerzitetu Corvinus , osvojio je zlatnu medalju na univerzitetskom šampionatu Mađarske u džudou za seniore.

Perović koji je nosilac crnog pojasa i dugogodišnji takmičar nanizao je čak četiri pobjede u kategoriji do 90 kilograma.

U tri borbe Perović je triumfovao protiv domaćih takmičara dok je u polufinalu, polugom na ruci nakon bacanja vazari, pobijedio glavnog favorita za osvajanje kategorije Japanca Učidu i priredio veliko iznenađenje u kategoriji do 90 kilograma.
Na ovom veoma masovnom takmičenju nastupili su predstavnici svih mađarskih univerziteta, a Nikola Perović je trijumfovao u konkurenciji 17 takmičara.

” Veoma sam zadovoljan nastupom i ovim rezultatom. Godinama predano radim sa svojim trenerima braćom Jokmanović i ovo su rezultati tog rada. Posebno mi je drago što sam uspio da pobijedim predstavnika Japana što je cilj svakog evropskog džudiste. Ovo je velika motivacija za mene i potrudiću se da nastupim na što više takmičenja u toku mog studiranja u Mađarskoj“ rekao je Nikola Perović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DUKLJA
Gost
DUKLJA

Svaka čast,tebi tvojim trenerima.Rad i odnos prema sportu i sportistima od strane braće Jokmanović je za primjer.

Blazo
Gost
Blazo

Jedan od najboljih crnogorskih sportista u dzudou i dziudzici. Svaka cast!

Tapout
Gost
Tapout

Neko uz zastitu saveza i sudija vedri i oblaci po CG pa van Cg ne moze minut u borbi da prebaci. Dok neko godinama radi uz sve domace opstrukcije i napolju onda postigne znacajan rezultat. Nikola je visetruki osvajac drzavnih medalja u svim uzrastima. Pozdrav za obozavatelje.

Terra nova
Gost
Terra nova

Bravo Nikola majstore

Mr Astlej
Gost
Mr Astlej

A u CG ni do bronze ne moze doci…

Blazo
Gost
Blazo

Jedno je cuti a drugo je vidjeti rezultate. Ne slazem se sa konstatacijom. Pogledajte u zadnje dvije godine sto je momak osvojio. New York open 1 mjesto,
Cirih open 1 mjesto,
Ohrid open 1 mjesto,
Budimpesta open 1 mjesto.

DUKLJA
Gost
DUKLJA

Što bi prepametni Mr Astlej izjavio to se ne broji jer Cirih ,
Ohrid i Budimpesta nijesu u Crnoj Gori.

Send this to a friend