Ostali sportovi

Pešić: Nikad nisam imao ovakav rezultat pred odlučujuće discipline

Kakav dan za Darka Pešića. Crnogorski atletičar blistao je prvog takmičarskog dana u sedmoboju na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Beogradu, a nakon impresivnih rezultata i tri rekorda u četiri discipline, atletičar Lovćena sakupio je 3317 bodova, što mu je u generalnom plasmanu od 16 takmičara donijelo osmo mjesto.

Pešić je postavio novi crnogorski rekord u skoku udalj (7,12), dok je na 60m ostvario najbolji rezultat karijere (7,22), u bacanju kugle imao je najbolji hitac od svih takmičara (16,08m), da bi na kraju u skoku uvis ostvario najbolji ovosezonski rezultat sa preskočenih 201cm.

“Moram biti zadovoljan. Kao što sam i kazao dan prije takmičenja, atmosfera u Areni bila je sjajna, a upravo ambijent me dodatno motivisao da izvučem maksimum. Čini mi se da nikada nijesam imao tako dobar učinak prvog dana,što mi uliva dodatni optimizam pred nastup u odlučujuće tri discipline”, istakao je Darko Pešić.

Sam početak takmičenja nagovještavao je da će najbolji crnogorski sedmobojac imati dobar nastup i da će juriti novi rekord u ukupnom plasmanu. U prvoj disciplini (u trci na 60 metara) Cetinjanin je uspio da ostvari najbolji rezultat karijere (7,22), a već u skoku udalj oborio je crnogorski rekord, rezultatom 7,12 metara. Dosadašnji rekord je bio takođe u njegovom vlasništvu (7,10m), kojeg je postvio 16. februara 2013. godine u Novom Sadu.
Pešić je sjajnu formu potvrdio u bacanju kugle, gdje je sa rezultatom 16,08 metara osvojio prvo mjesto, da bi u skoku uvis sa preskočenih 201cm ostvario najbolji ovosezonski rezultat.

Ti rezultati u ukupnom zbiru Darku su donijeli 3317 bodova, za osmo mjesto. Interesantno je da je član Lovćena kada je postavljao sadašnji rekord (5831 bod) poslije četiri discipline imao 3285 bodova.

“Dobro je za sada. Zadovoljan sam, očigledno je da mi podloga odgovara”, naglasio je Pešić.

Danas, posljednjeg dana šampionata u Kombank areni, Pešić će nastupiti u preostale tri discipline (13. 30h 60m prepone, 14. 40h skok s motkom i 18. 25h 1000m).

“Dobri rezultati prvog dana daju mi veliki motiv da i danas nastavim u istom ritmu. Neće biti lako, ali nadam se da ću zadržati ovaj nivo”, podvukao je Pešić.

Send this to a friend