Ostali sportovi Mladi crnogorski atletičari zapaženi na mitingu „Budućih šampiona

Pet medalja i pet rekorda za Nikšićane i Baranke

Mladi crnogorski atletičari imali su uspješan nastup na 4. međunarodnom mitingu “Budućih šampiona”, koji je održan u Beogradu.

Atletski klub Sanja iz Bara osvojio je četiri medalje, uz četiri rekorda, a posebno je dominirala Anabela Mujovi, koja je osvojila dvije medalje i postavila tri rekorda, dok je Luka Tadić iz Nikšića oborio rekord i osvojio srebro…

Ali, krenimo redom – Anabela Mujovi (2006. godište) osvojila je prvo mjesto na 200 metara i postavila u pomenutoj disciplini rekord Crne Gore za mlađe i starije pionirke. Sjajna Mujovi bila je prva i u skoku udalj, uz crnogorski rekord za mlađe pionirke.

Njen drug iz AK Sanja Damjan Đurnić (2006) bio je najbolji na 60 metara uz rekord Crne Gore za mlađe pionire.

Medalje za AK Sanja osvojili su još Bogdana Mirković (2004) bio je treći u skoku uvis, Nikola Mišeljić (2004) bio je treći u skoku uvis, a na takmičenju su učestvovali još Monja Durutović (2009), Sava Durutović (2009), Katarina Abramović (2011) i Lazar Abramović (2012).

Na pomenutom mitingu učestvovao je i AK Nikšić sa 12 predstavnika u kategorijama najmlađih takmičara. Najvredniji rezultat je ostvario Luka Tadić u disciplini 600 m za mlađe pionire, osvojivši drugo mjesto sa rezultatom od 1:47,00, što je novi rekord Crne Gore.

Učestvovali su još iz škole atletike Nora Radojičić(2012), Olga Radojičić (2011), Đorđije Žižić, Milica Backović, Vanja Guzina (2010), Luka Radojičić (2009), Miloš Backović, Milica Tadić, Teodora Jovović, Nađa Guzina (2008), dok je za mlađe pionirke nastupila Ivana Damjanović.

Tags
Send this to a friend