Ostali sportovi Brazilska džiu džica

Pet medalja za Podgoričane na takmičenjima u Rimu

Mladen Jokmanović, Marko Jokmanović i Srđan Bošković osvojili su pet medalja u Rimu na prvenstvu Evrope u disciplini No Gi i Rome Openu.

U teškoj kategoriji crnih pojaseva na Rome openu srebrnu medalju osvojio je podgorički trener i takmičar Mladen Jokmanović. Jokmanović je u finalu pri rezultatu 0-0 morao da prihvati odluku sudija koji su izglasali prednost za takmičara iz Portugala.

Srđan Bošković nastupio je u diviziji braon pojaseva i uspio da dva puta dođe do bronzanog odličja, prvo u težinskog kategoriji do 88 kg a potom i u apsolutnoj (open) kategoriji.

U kategoriji ,,lakaša“ crnih pojaseva nastupio je Marko Jokmanović koji je uprkos dobom startu zaustavljen u četvrtfinalu.

Na prvenstvu Evrope u disciplini No Gi (bez kimona) najbolji učinak imao je Srđan Bošković u polu-teškoj kategoriji braon pojaseva i apsolutnoj (open) kategoriji .
Bošković je preko predstavnika Izraela i Francuske, došao do finala u kojem ga u pohodu na zlato zaustavio španski reprezentativac, dok je u open kategoriji takođe došao do srebra pri, kako podgoričani navode, veoma neobičnoj sudijskoj odluci.

Na prvenstvu Evrope Mladen Jokmanović i Marko Jokmanović su zaustavljeni u četvrtini finala težinskih kategorija u diviziji crnih pojaseva.

Naši takmičari ističu da su računali na barem jedno zlato od tri finala u kojima su se zatekli ali da ih je u finalu open kategorije Boškovića zatekla veoma neuobičajena sudijska odluka. Naime, sudija je odlučio da 30 sekundi prije kraja zbog pasivnosti diskvalifikuje oba borca.

Stoga su Bošković i predstavnik Velike Britanije Lei Remedios, koji je bivši UFC borac, morali da podijele srebro što je prava rijetkost na velikim takmičenjima.

Ovom prilikom braća Jokmanović i Srđan Bošković, već iskusne sudije, takođe su obnovili sudijske licence na sudijskom seminaru IBJJF, odnosno svjetske federacije za brazilsku džiu džicu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DUKLJA
Gost
DUKLJA

ZA VAŠE USPJEHE SVI U EVROPI ZNAJU, OSIM MINISTRA NIKOLE JANOVIĆA I DIREKTORA DIREKTORATA ZA SPORT MILOŠA LALEVIĆA,KOJI NEĆE ČAK NI KLUB DA VAM PREGISTRUJU.ČUVAJTE SE DA VAS NE ZATVORE ,JER SE BAVITE NEDOZVOLJENOM DJELATNOŠĆU.

Send this to a friend