Ostali sportovi

Petrov podnio ostavku zbog rata protiv Džudo saveza CG

foto: Džudo savez Crne Gore

Trener džudo reprezentacije Crne Gore Giorgi Petrov, podnio je ostavku na tu funkciju, saopšteno je iz Džudo saveza.

Bugarski stručnjak istakao je da se na ovaj potez odlučio zbog rata koji se vodi protiv Saveza, reprezentacije i njega lično i da je teško u takvim uslovima bilo očekivati bilo kakav rezultat.

“Nikada nikome od crnogorskih džudista, pa makar oni i ne bili na spisku reprezentacije, nije onemogućeno da prisustvuju treninzima nacionalnog tima, naprotiv. Otvorio sam vrata za sve, bez obzira što je jedan broj takmičara od starta, iz meni potpuno nepoznatih razloga, uporno opstruirao moj rad, dovodio u sumnju moj autoritet, pa čak i znanje, bez obira na rezultate koje sam ostvario i kao takmičar i kao trener. Naravno, pristojnost i filozofija džudoa ne dozvoljavaju mi, niti ja želim, da ih podsjećam na njih.

U tome je prednjačio Srđan Mrvaljević, koji je na sve načine pokušavao da minira rad reprezentacije . Znam da za njega nije bilo ni kluba ni trenera koji mu je odgovarao u Srbiji, te da mu nije bio po volji ni moj prethodnik iz Austrije kojeg je zvao “Nemac sa satom”, a za kojim je poslije ronio suze, iako se, koliko čujem, ni kod njega nikada nije pojavio na treningu. Od starta je počela njegova opstrukcija, komentarisao je moju stručnost iako nikada nije bio u prilici da se lično uvjeri da li sam stručan ili ne. Za njega sam bio „tuta Bugarin“.

Kap je prelila čašu na Evropskom prvenstvu u Izraelu. Zbog njegovih očajnih rezultata, ali i odnosa prema reprezentaciji, bio sam za to da Mrvaljević ne putuje na Evropsko prvenstvo. Smatrao sam da ne može napraviti bilo kakav rezultat, te da će negativno uticati na ostatak ekipe. I na one njemu podređene i potčinjene, kojima obećava da će „kad on uskoro postane predsjednik Saveza, oni postati svjetske veličine“, kao i one čiji mukotrpni rad i odricanja godinama omalovažava i kojima već prijeti da će ih protjerati iz džudoa.

Ali, predsjednik Džudo saveza gosp. Dragomir Bečanović insistirao je da Mrvaljević bude u timu, govoreći da je u pitanju veliko takmičenje i smatrajući da možda ima šansu da zablista posljednji put.

Nažalost, ispostavilo se da sam ja bio u pravu. Mrvaljević je jedina osoba u reprezentaciji koja nije željela da se pojavi sa obilježjima nacionalnog tima Crne Gore, sve vrijeme trudio se da omalovaži napor koji je Savez uradilo da budemo jedna od najbrojnijih reprezentacija sa prostora bivše Jugoslavije, a na kraju doživio je rezultatski debakl.

S obzirom na takve odnose unutar reprezentacije, te na činjenicu da me Savez nije poslušao prilikom određivanja spiska za Evropsko prvenstvo, uprkos činjenici da smo imali sjajnu saradnju tokom proteklih godinu i po dana, odlučio sam se da podnesem ostavku. Uostalom, nakon isteka jednogodišnjeg ugovora saradnju sa Džudo savezom nastavio sam na riječ i zbog prijateljskog odnosa sa predsjednikom Bečanovićem, na čije sam insistiranje i prihvatio mjesto nacionalnog trenera reprezentacije Crne Gore”, kaže se u saopštenju dosadašnjeg selektora naše džudo reprezentacije.

Iz Saveza je saopšteno da će se o ostavci selektora Petrova raspravljati na  sjednici Upravnog odbora Džudo saveza Crne Gore, na kojoj ce biti prisutni i članovi Stručno trenerske komisije DŽSCG.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Todor
Gost
Todor

Auuu a sto cemo sad…

Al Katheeri
Gost
Al Katheeri

Srdjan Mrvaljevic zadnjih par godina zivi od stare slave i nista drugo. Minirao je selektora Mrvaljevica koji je najzasluzniji za njegove uspjehe i da bi se nakon toga prikljucio Becanovicu da miniraju istog tog selektora radi visih ciljeva , finansijskih uglavnom. Traba da udaljiti iz relrezentacije i pustiti ga da se posveti kafanama sto najbolje radi . Hvala

Istina
Gost
Istina

Becanovic zivi od stare slave, a nikom neda da bude sampion

Donald
Gost
Donald

Jos jedan sportski savez koji vode dziberi koji se jedva umiju potpisati. Recept kako se unistava sport u CG.

Oba tri
Gost
Oba tri

Steta! Imao je navise putovanja, najmanje rezultata, svuda je isao on kaze, najvise je ocekivao od oba- trojice ali bilo je uzalud! Kad insistira predsjednik mora staviti Srdjana bez razmisljanja a nema veze selektro i strucna komisija!

Hasan
Gost
Hasan

Srdjana mozda za neko ko zna mjesto. Ako je sad savez podijeljen sta se dobija ako dodje druga strana? Niti jedni niti drugi nego samo neko skroz treci. Srdjan pored sve price je vrlo lose resenje u trenutnoj situaciji

Send this to a friend