Ostali sportovi

PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni: Finalni mečevi u subotu u Bemax parku

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, u saradnji sa Stonoteniskim klubom Spin, u subotu od 12 sati u “Bemax parku” (novouređeni dio Tološke šume) organizuje završni turnir manifestacije “PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni!”.

Na završnom događaju će se nadmetati 32 takmičara, koji su plasman u finale zaslužili kroz 8 kvalifikacionih turnira (6 muških i dva ženska) na četiri različite lokacije širom Podgorice (Njegošev park, Tološka šuma, Pobrežje i Bulevar Ivana Crnojevića).

Finalisti su voljom žrijeba podijeljeni u 8 ekipa (Milenijum, Ribnica, Morača, Skaline, Ljubović, Gorica, Sahat Kula i Duklja sastavljenih od po 4 člana (tri muškarca i žena), koji će se takmičiti u dvije grupe i igrati po sistemu svako sa svakim. Po završetku grupne faze, po dva najbolja tima iz svake grupe će ”ukrstiti koplja” u polufinalu, a potom će osvajače novčanih nagrada odlučiti finalni okršaj i meč za treće mjesto.

Pobjednička ekipa zaradiće 700 eura, 500 eura pripašće drugoplasiranom timu, dok će 300 evropskih novčanica podijeliti članovi trećeplasiranog.

“Drugo izdanje manifestacije “PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni!” privuklo je ogromnu pažnju zaljubljenika u ovaj sport za koji je Glavni grad na preko 50 lokacija instalirao stolove za takmičenje i rekreaciju. U kvalifikacijama se nadmetalo 120 igrača, a interesovanje za učešće je bilo toliko da smo mogli popuniti makar još dva turnira, što je definitivno potvrda da su ovakve sportsko-rekreativne aktivnosti pun pogodak i da imaju potencijal da postanu tradicija Podgorice”, saopštili su iz redova organizatora i dodali:

“Sistem takmičenja je specifičan: kvalifikacioni turniri su pojedinačnog, dok je završni ekipnog karaktera. Dakle, u subotu u novom dijelu Tološke šume konačni plasman neće zavisiti samo od individualne bravure učesnika, već i od saradnje i timskog duha. Finalni turnir se održava na četiri stola, sa specijalnim reketima i lopticama za vanjsku upotrebu, što od takmičara zahtijeva sposobnost brze adaptacije na uslove na koje nisu naviknuti, a cijelom takmičenju daje dodatnu draž. Ne sumnjamo da će i završnica drugog izdanja ”PG ping ponga”, ukoliko nam vremenske prilike budu išle na ruku, proteći sa dozom takmičarskog naboja, ali u korektnoj atmosferi i da će pobijediti najhomogeniji tim.”

Organizatori saopštenje zaključuju informacijom da će subotnji turnir početi minutom ćutanja, kao omaž Anđeli Burzanović, strastvenoj zaljubljenici u stoni tenis i učesnici u oba izdanja “PG ping ponga”, koja je tragično izgubila život u saobraćajnoj nesreći na Obzovici.

Send this to a friend