Ostali sportovi

Plavi izazivaju šampiona

foto: OSCG

Odbojkaši Jedinstvo Bemaxa prošle sezone napravili su senzaciju kada su prekinuli višegodišnju dominaciju Budvanske rivijere. Sada, Bjelopoljci imaju šansu da u ne baš pravoj konkurenciji, potvrde dominaciju i da već u tri utakmice riješe finalnu seriju plej-ofa, čime bi drugu godinu zaredom stigli do duple krune.

Bjelopoljci su opravdali očekivanja u finalu Kupa protiv Budućnost Capital Plaze, a danas protiv istog rivala kreću odluku kada je u pitanju drugi trofej na domaćoj sceni.

“Ispunili smo jedan od ciljeva osvajanjem trofeja Kupa Crne Gore, pa ovu finalnu seriju možemo dosta relaksirano da dočekamo. Svakako se ne zadovoljavamo time što smo pokazali prošle godine i tokom ove godine, idemo na to da završimo i ovu godinu duplom krunom. Ekipi nikad ne nedostaje motivacije i uvjek je srce tu i za ekipu i za klub. Javljaju se neki sitni problemi, sezona je dugo trajala, igrali smo Evropu, dosta smo umorni, ali ta želja, volja koju ekipa ima će prelomiti na našu stranu. Tako da očekujem u Bijelom Polju pobjedu uz pomoć publike koja, siguran sam neće izostati ni ovoga puta”, izjavio je trener Jedinstva Bemax Darko Prebiračević.

Finalna serija igra se na tri pobjede, a podgorički tim pokušaće da ostavi što bolji utisak i koliko-toliko namuči šampiona.

“Odlična nedjelja je za nama. Poslije uspješno odrađenog posla u polufinalnoj seriji, svi igrači jedva čekaju početak finala. Za ovo smo se pripremali još od avgusta mjeseca i nadam se da ćemo uspjeti da prikažemo sav kvalitet koji posjedujemo. Iskustvo je svakako na strani Jedinstva, ali sa druge strane glad za trofejima može biti naš veliki adut. Iako očekujem dugu seriju, smatram da je ovaj prvi meč jako bitan prije svega sa psihološkog aspekta i može značajno odrediti dalji tok finala. Vjerujem u svoju ekipu, vjerujem u ono što radimo i kao i na svakom meču imamo isti cilj, a to je pobjeda”, izjavio je trener Budućnosti Capital Plaze Balša Radulović.

Send this to a friend