Ostali sportovi Moto GP

Pobjeda Morbidelija u Araganu

Franko Morbideli (25) dočekao je drugu pobjedu MotoGP sezone i karijere, na Velikoj nagradi Teruela u španskoj pokrajini Aragon.

Rimljanin je vodio od rane faze trke, a uspio je da sačuva vođstvo do kraja ispred vozača Suzukija, Aleksa Rinsa i Đoana Mira. Španac Mir, koji je startovao sa 12. mjesta, je heroj trke – i zadovoljan epilogom najmanje koliko Morbideli. Uvećao je vođstvo u generalnom plasmanu, u sezoni u kojoj još nema trijumf na trci.

Morbideli je perfektno iskoristio rani kiks Japanca Takakija Nakagamija, koji je startovao sa pol-pozicije. Nakagami je već u uvodnom krugu završio u pijesku kraj staze i morao je završiti trku.

“Dobro je da je trka za titulu potpuno otvorena. Čak i ja mogu da se nadam, ali iskreno ne razmišljam o tome. Želim još neku pobjedu ove sezone, pa šta bude”, rekao je Morbideli, vozač Petronas Jamahe, koji je prethodno slavio u San Marinu.

Ispostavilo se, da je konfiguracija staze u Španiji perfektno odgovarala Rinsu i Miru iz Suzukija, a da vozači ostalih timova nijesu imali tu brzinu. Tako je Maverik Vinjales iz Jamahe završio sedmi, a pobjednik tri trke ove sezone Fabio Kvartararo tek osmi.

“U dobroj smo poziciji, sada je prije svega važno ne dozvoliti neke krupne kikseve na trkama, vidjelo se kako je to bilo skupo za Nakagamija”, rekao je Đoan Mir.

Do kraja sezone ostale su samo tri trke. U generalnom plasmanu sada vodi Mir sa 137 poena, ispred Kvartarara (123), Vinjalesa (118), Morbidelija (112) i Andree Dovicioza iz Dukatija (109 bodova). Šampionat se nastavlja za dvije sedmice, 8. novembra Velikom nagradom Evrope u španskoj Valensiji.

Send this to a friend