Ostali sportovi

Podgorica dobija plivački i vaterpolo klub

Mladen Klikovac

Konačno će i Podgorica imati plivački i vaterpolo klub za sada u mlađim kategorijama. Sjajna priča koja je krenula prošle godine na bazenu Verde kompleksa krunisaće se osnivanjem kluba koji će se zvati PVK “Aquatic Verde”.

“Od septembra krećemo sa takmičenjima kroz olimpijske nade i to sa dječacima 2007. i 2008. godište, sa kojima smo krenuli u projekat, ali vidjećemo da i oni nešto stariji naredne godine učestvuju u ljetnoj sezoni”, rekao nam je koordinator i direktor škole Mladen Klikovac.

Kakva je situacija sa plivanjem?

“Plivači će nastupiti u velikom broju na crnogorskom prvenstvu u Nikšiću”, dodao je Klikovac.

Kako vam se dosad čine djeca iz Podgorice da li će moći da pariraju vršnjacima sa primorja?

“Mogu. Ova djeca su odlična, jedino što za sada treniramo tri puta sedmično, ali gledaćemo da sve to polako povećavamo, jer za njihov razvoj ne bi valjalo da smo krenuli sa treninzima svakog dana” dodao je Klikovac.

Donedavno član stručnog staba vaterpolo selekcije Crne Gore i aktuelni predsjednik stručnog savjeta za plivanje VPSCG je objasnio kako se došlo do novog kluba u Crnoj Gori…

“Do kraja maja traje zajednički projekat sa Vaterpolo i plivačkim savezom Crne Gore, koji je uradio ozbiljnu stvar, sada će se povući, a kompanija Čelebić i hotel Verde sve to su prepoznali i oni su spremni da nastavimo dalji rad”, zaključio je Klikovac.

U odboru škole će ostati eminentni treneri uz pomenutog Klikovca i Zoran Maslovar, Petar Porobić, Velimir Jovanović, Đorđe Pejović, Nikola Mijanović, Aleksa Brkić, Lena Bulatović i Goran Karanikić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokelj
Gost
Bokelj

Kako će Aquatic Verde da hara Evropom… :)))

Dzo
Gost
Dzo

Mozda opstane vaterpolo u Pg, kad vec unistavaju Primorac godinama….ionako su svi gore pomenuti treneri iz Kotora, sve je na prodaju. Oce od Pg da naprave centar, ama bas u svemu. Vaterpolo je tradicija, koju gase na primorju, usljed (planiranog) nedostatka sponzora i podrske drzave, malverzacija politickih i sl. Svakako je dobro da se dobije jos jedan vaterpolo klub, bice… Više »

Sigurno
Gost
Sigurno

Ne dobija, nego ce ponovo imati. Podgorica je imala plivacki vaterpolo klub, koji je ugasen kada je rukovodstvo Sportskog centra Moraca uspjelo da upropasti bazene i pretvori u terene za stoni tenis i mali fudbal

Gost
Gost
Gost

ovaj Porobić će početi iz frižidera da izlazi, ima još ko u CG da može bit pitan za vaterpolo osim tebe?

natali
Gost
natali

Eto Podgorica izađe na more Gospodo od vas treba naučit kako se pliva.

alo
Gost
alo

Aquatic Verde ime za vaterpolo klub?! Dobro ga ne nazvaste Aqua bianca nostra cosa. Jeste li mogli samo Podgorica ili ako mora zbog sponzora Podgorica verde?

gost
Gost
gost

Privatni je klub, mogu da ga nazovu kako hoce…

Mudrac
Gost
Mudrac

Konacno da se neko sjeti da podrzi vaterpolo, sport u kome smo kao nacija najuspjesniji.

gost
Gost
gost

uz zenski rukomet i karate, a nadam se uskoro i dobrim rezultatima iz atletike!

gledalac
Gost
gledalac

Forsiramo vaterpolo – sport koji igra 10 zemalja na svijetu, od toga 5 iz ex Jugoslavije…

gost
Gost
gost

U pravu si, treba se odrec i gusala, sviraju se jos samo u Dalmaciji i Hercegovini… A i Juznokorejcima je lose sto su poznati po badmintonu, strelicarstvu i sl. pa svake 4 godine donesu pregrst olimpijskih medalja, al dzaba, sramota ih jer se tim sportovima niko drugi ozbiljno ne bavi…

Gledaj samo
Gost
Gledaj samo

Na Olimpijadi je ucestvovalo 12 timova. Mora da su neke zemlje poslale B timove. Je li tako strucnjace?

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Sad ce da strepe:Srbijanci, Hrvati, Mađari i Italijani.

Podgorica
Gost
Podgorica

Koja je to Srbijanska reprezentacija?

Gost
Gost
Gost

ona što od nje u finale ugubismo u BG, nažalost.

Send this to a friend