Ostali sportovi Glavni grad ustupio zemljište Atletskom savezu Crne Gore

Podgorica konačno dobija atletski stadion

Glavni grad ustupio je Atletskom savezu Crne Gore (ASCG) 35.000 metara kvadratnih građevinskog zemljišta za izgradnju atletskog stadiona i poslije 40 godina donekle ispravio nepravdu prema atletici, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da ta odluka Skupštine Glavnog grada ima istorijski karakter za atletski sport u Crnoj Gori.

Atletski savez podsjeća da je bez atletske staze u Podgorici već 40 godina, nakon što je izbrisana tokom rekonstrukcije stadiona Budućnosti.

“Od samostalnosti Crne Gore i dolaskom na čelo ASCG Milorada Vuletića aktivno se krenulo u projekat -Izgradnja atletske staze u Podgorici. Obećanja su postojala i na osnovu toga je ASCG od Svjetske atletske federacije svojevremeno dobio i poziciju za grant od 400 hiljada USD”, piše u saopštenju.

Navodi se da poslije toliko godina zahtjeva viziju da glavni grad treba da ima takav objekat imao je jedino gradonačelnik Ivan Vuković.

“On je reagovao i za samo nekoliko mjeseci po zahtjevu ASCG pretočio ga u realnost, shvatajući da atletika kao bazični sport može koristiti razvojno i za sve ostale sportove i dokazujući da je samouprava glavnog grada posvećena izgradnji sportske infrastrukture”, piše u saopštenju ASCG.

Navodi se da izgradnjom tog objekta glavni grad i crnogoska atletika će dobiti izuzetan razvojni atletski zamah i sigurno ubrzo biti prepoznata kao respektabilna atletska sila.

“ASCG očekuje da će se u ostvarenju tog dugogodišnjeg sna na dobrobit svih građana, uključiti i Ministarstvo sporta, kao i Vlada Crne Gore preko kapitalnog budžeta, a sve zbog javnog interesa. Slijedi izrada glavnog projekta po osnovi idejnog rješenja na osnovu kojeg je i usvojena odluka o ustupanju zemljišta na korišćenje”, piše u saopštenju ASCG.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

..Što ne sačekaste još koju deceniju..

Petar
Gost
Petar

Koliko je talenta propalo za 40 godina

Dgra
Gost
Dgra

Sa 40 godina kašnjenja. Dokaz našeg LUDILA i JADA.

Prč
Gost
Prč

Nit lokacije a ni vrijeme kad se ocekuje zavrsetak projekta.konacno i to da se desi podgorici,prije nekad zavrsene istocne tribine gradskog stadiona.to ne smiju vise pominjati u predizbornoj kampanji

Milutin
Gost
Milutin

Nikad nije kasno

081
Gost
081

đe vam je lokacija,ovo se vidi kao aredrom noću!
15 godina isti ljudi,nijeste imali kad prije

Brassel
Gost
Brassel

Gdje ce da bude stadion? Aj neka je sa srecom!

Send this to a friend