Ostali sportovi

Podgorički ultramaraton u znaku Kurgaša i Kovačević

Atletičari podgoričkog kluba Sparta, Muhamed Kurgaš i Jelena Kovačević, pobjednici su 18. interacionalnog ultramaratona na 50 kilometara, koji je danas održan u Podgorici.

Kurgaš je pobijedio u vremenu tri sata, 46 minuta i 34 sekunde.

Drugo mjesto pripalo je Željku Miloviću iz AK Nikšić (3:38,57), a treće Stefanu Jovanoviću iz danilovgradskog Garača (4:47,13).

Kurgaš je ujedno proglašen za najizdržljivijeg čovjeka Crne Gore za 2018. godinu, a osvojio je i titulu prvaka Crne Gore u ultramaratonu.

Kovačević, koja je i prošle godine bila najbolja, trijumfovala je u vremenu pet sati, 11 minuta i 54 sekunde.

Ona je istovremeno osvojila titulu prvaka Crne Gore u ultramaratonu.

Članica Podgoričkog maratona, Rada Miladinović bila je druga (5:58,10), dok je kao trećeplasirana završila Milka Doderović iz AK Sparta (5:59,18).

U ultrmaratonskoj trci učestvovalo je 50 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Srbije , Albanije, Kosova, Makedonije i Crne Gore.

Učesnici podgoričkog ultramaratona trčali su pored brda Ljubović, 50 krugova, na stazi dugoj hiljadu metara.

Ultramaraton je održan u okviru manifestacije Dan trčanja Podgorice.

U trci seniora na deset hiljada metara pobijedio je Miloš Dragović iz Podgoričkog maratona sa rezultatom 34 minuta i 32,56 sekundi.

Drugo mjesto osvojio je Goran Petrić iz pljevljskog Rudara (36:31,2), a treće Petar Drinčić iz Sparte (37:13,9).

U konkurenciji seniorku na pet hiljada metara pobijedila je Slađana Perunović iz AK Nikšić sa rezultatom 18 minuta i 21 sekundu.

Drugo mjesto osvojila je Vesna Pavlićević iz Podgoričkog maratona(20:00,0), dok je treće mjesto pripalo atletičarki Budućnosti, Jeleni Ivković (22:12,0).

Send this to a friend