Ostali sportovi Uspjeh stonotenisera

Pokazali smo i da mali mogu biti veliki

Filip Radović

Po ko zna koji put Crna Gora se ponosi paraolimpijcima. Naši stonoteniseri su na Evropskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u Helsingborgu osvojili dvije medalje srebrnu Filipa Radovića u pojedinačnoj i bronzanu u ekipnoj konkurenciji (Radović, Luka Bakić i Dejan Bašanović).

Tim povodom POK je juče organizavao konferenciju za medije na kojoj su sumirani utisci sa šampionata Starog kontinenta. Predsjednik paraolimpijskog komiteta Igor Tomić istakao je da su naši takmičari pokazali da i mali mogu biti veliki, a posebno se zahvalio stručnom timu.

“Hvala Čedu Damjanoviću, Iliji Lupuleskom, jednom od najboljih stonotenisera koji je ovaj region imao. On je pomogao pripreme reprezentacije i dao poseban šmek rezultatu. Veliko hvala Nikolaju Lupuleskuu za sve što je uradio, ne samo za paraolimpizam u Crnoj Gori i rezultat Filipa Radovića, nego što ga je, u onom ljudskom smislu sa svojom porodicom, sa 15 godina prihvatio kao svog člana i od njega napravio velikog šampiona”, kazao je Tomić na konferenciji za novinare i zahvalio se Crnoj Gori i Ministarstvu sporta i mladih.

Naredni cilj paraolimpijaca su Igre u Tokiju, a Tomić očekuje jednog sigurnog predstavnika, a možda i ekipu.

Radović je sa pet pobjeda u šest mečeva stigao do drugog mjesta, a to mu je prvo srebrno odličje nakon dvije bronze.

“Veoma sam srećan i zadovoljan postignutim rezultatom, niko nije mogao da očekuje da ćemo osvojiti dvije medalje. U pojedinačnom dijelu sam odigrao na visokom nivou i kako su dolazili mečevi podizao sam formu. To je rezultiralo srebrnom medaljom. U finalu sam poražen od Čajnovskog, od realno najboljeg igrača svijeta”, kazao je Radović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Terra nova
Gost
Terra nova

Ovakvi uspjesi su na ponos momcima koji su osvojili medalje, Crnoj Gori i ljudima koji su učestvovali u pripremama i doprinijeli medaljama.

DPS trajekt
Gost
DPS trajekt

Dosadni ste više

Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

Bravooo

Send this to a friend