Ostali sportovi Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Portugalke poslije drame slavile u Podgorici

foto: OSCG

Ženska U21 odbojkaška reprezentacija Crne Gore poražena je od Portugala nakon drame od pet setova rezultatom 3:2 (16:25, 25:17, 22:25, 26:24, 15:13) u drugom kolu grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Odbojkašice Crne Gore imale su konstantnu prednost u prvom setu. Dobrim servisom Marije Šušić, odličnom igrom Nevene Vukčević i Simone Petranović Crna Gora je napravila prednost 14:8. Pri rezultatu 20:14 za naše odbojkašice, selektor Portugala je bio primoran da zatraži tajm-aut. Izabranice selektora Marka Radusinovića zaustavile su ekipu Portugala na 16 poena i povele 1:0 u setovima (25:16).

Reprezentacija Portugala povela je u drugom setu i napravila prednost 6:3, pa je seriju poena formalnog domaćina prekinuo selektor Radusinović minutom odmora. Pad koncentracije odbojkašica Crne Gore iskoristio je Portugal i pri rezultatu 11:5 Crna Gora je morala na još jedan predah. Nijesu uspjele da se vrate mlađe seniorke Crne Gore, pa je taj dio igre završen rezultatom 25:17 u korist Portugala.

Nevena Vukčević i saigračice povratile su enegriju iz prvog dijela igre i napravile šest poena prednosti na početku trećeg seta (9:3), nije pomogao ni tajm-aut Portugala. Asom Simone Petranović pri rezultatu 14:8 za Crnu Goru, selektor Portugala je zatražio drugi tajm-aut. Velika borba viđena je u završnici ovog seta, Portugal se vratio u igru, prišao na poen zaostatka (17:18). Nijesu dozvolile Crnogorke iznenađenje, te su riješile treći set u svoju korist (25:22).

Povela je reprezentacija Portugala u četvrtom setu, imala prednost tokom istog, vodila 20:16, ali je odličnom igrom Crna Gora prišla na poen zaostatka (19:20). Sjajnom igrom Simone Petranović preokrenula je Crna Gora rezultat u svoju korist (21:22), ali ipak je selekcija Portugala odvela meč u peti set (26:24).

Formalni domaćin Portugal, napravio je prednost u petom setu (8:3), vratile su se naše odbojkašice, uspjele da izjednače 12:12. Nažalost, Portugal je slavio u petom setu rezultatom 15:13.

Najbolja u redovima Crne Gore bila je Simona Petranović sa 22 poena, a pratila je Nevena Vukčević sa 17 osvojenih poena.

Odbojkašice Crne Gore igraće u subotu protiv selekcije Turske, aktuelnog prvaka Evrope u ovoj generaciji, koja je u prvom meču drugog dana savladala Island rezultatom 3:0 (25:13, 25:23, 25:9).

Nakon drugog dana kvalifikacija grupe E, na prvom mjestu je Turska sa šest bodova, druga je Crna Gora sa četiri, treći Portugal sa dva boda i poslednji Island bez bodova.

Send this to a friend