Ostali sportovi

Povratak na veliku scenu

Bojana Gojković

Bojanu Gojković, juniorsku šampionku Evrope u boksu, i Petra Liješevića, bronzanog sa istog takmičenja u Anapi, ugostio je Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Svečanom prijemu prisustovali su predsjednik Bokserskog saveza Crne Gore Blažo Šaranović, selektor Boško Drašković i trener Nikola Ružić.

“Osvajanjem medalja na šampionatu Evrope potvrdili ste da plemenita vještina još živi u Crnoj Gori. Uspjeh dobija na značaju jer je ostvaren u jednom od najstarijih, ali i najpopularnijih olimpijskih sportova”, kazao je Dušan Simonović.

“Odavno nijesmo imali ovakav rezultat, koji je najavio povratak boksa na veliku scenu. Čestitke i predsjedniku Saveza, selektoru i treneru, zbog posvećenog rada koji je dao rezultat na šampionatu Evrope.”

Simonović je obećao finansijsku pomoć od naredne godine.

“Ispratićemo njihove programe, jer moramo obratiti pažnju na mlade takmičare. Siguran sam da će nastaviti da vrijedno rade i da će nas obradovati novim uspjesima.”

Predsjednik COK-a gostima je poželio u narednom periodu kvalitetan rad i nove uspjehe. Predsjednik Bokserskog saveza zahvalio se na prijemu, lijepim željama, a mladi bokseri obećali da će vrijedno raditi i težiti visokim ciljevima.

“Za mene, trenera i Bokserski klub Budva je velika čast i uspjeh donijeti medalju u svoju državu. Vrijedno smo radili, a vjerujem da ćemo uspjeti da uskladimo obaveze u sportu i u školi. Biće teže, jer je boks zahtjevan sport”, kazala je Gojković.

Send this to a friend