Ostali sportovi CRNOGORSKI PARAOLIMPIJCI POČELI SA TRENINZIMA

Prvo treninzi, pa takmičenja

Marijana Goranović

Od prije tri dana u pogonu su i crnogorski paraolimpijci. Srebrna sa Evropskog prvenstva u Berlinu, u bacanju kugle, Marijana Goranović, kazala je da je srećna što je ponovo na treningu.

“Velika je razlika trenirati u kućnim uslovima, u odnosu na one koje imam u Resursnom centru za djecu i mlade Podgorica. Drago mi je da se epidemiološka situacija u Crnoj Gori stabilizovala i iskreno se nadam da će se, kada se steknu uslovi, polako organizovati i zvanična takmičenja”, rekla je Goranović.

Njen kolega, takođe bacač kugle, Miloš Spaić kazao je da je 2020. trebala biti jedna od najznačajnijih u njegovoj karijeri.

“Pandemija koronaviruisa prekinula je pripreme u punom intenzitetu. Bio sam euforičan pred Evropsko prvenstvo, jer je to trebalo biti moje prvo veliko takmičenje. Osjećao sam se spremno, to su govorili i moji rezultati, a i treneri. Viša sila je sve prekinula i otkazala. Nastavljamo sa aktivnostima, sa ništa manjom željom i očekivanjima za narednu, ili u nastavku ove sezone. Pokušaću da ostvarim što bolje rezultate, a uz malo sreće, puno truda i pomoć trenera i Paraolimpijskog komiteta, da dođem do medalje i olimpijske vize”, rekao je Spaić.

Send this to a friend