Ostali sportovi

Radošević i Saidi u Delta sitiju najavili međusobni meč

Tačno tri sedmice uoči međusobnog okršaja na podgoričkom Trgu nezavisnosti, Predrag Radošević i Džama Saidi bili su dio sjajno organizovane promocije ovog bokserskog spektakla koji je zakazan za 2. jun.

Predstojeća borba sa sobom nosi veliki ulog, pošto Radošević brani titulu profesionalnog prvaka Evrope u WBO verziji, a borac iz Afganistana koji boksuje pod njemačkom zastavom pojas interkontinetalnog IBF šampiona.

Okupljeni u Delta sitiju imali su priliku da vide prezentacione treninge oba boksera na improvizovanom ringu, nakon čega je i potpisan ugovor između menadžera i boraca.

Radošević najavljuje sjajan nastup pred domaćom publikom, nimalo potcjenjujući rivala koji u dosadašnjoj karijeri nema niti jedan poraz.

Podsjećamao, Peđa je šampionski pojas u WBO verziji osvojio 8. decembra pobjedom nad Njemcem Ronijem Gabelom.

Sa druge strane, Saidijeva karijera zasad ide uzlaznom putanjom. 25-godišnjak iz Lendersdorfa upisao je svih 15 pobjeda u profi karijeri, od čega je šest puta slavio nokautom.

Ukoliko Radošević 2. juna u Podgorici ostvari trijumf, vrlo lako mogao bi da dobije priliku da treći put boksuje za titulu prvaka svijeta. S toga je meč protiv Saidija izuzetno važan.

Peđa je na profesionalnom ringu ostvario 33 pobjede, a ima i dva poraza, oba u mečevima za titulu, od Feliksa Šturma i Lijama Smita.

Send this to a friend