Ostali sportovi

Radošević otišao po evropsku krunu

Crnogorski bokser Predrag Radošević otputovao je juče za Hamburg, gdje će obaviti posljednje pripreme uoči meča za titulu prvaka Evrope u WBO verziji, u kategoriji do 69.800 kg protiv domaćeg takmičara Ronija Gabela.

Meč koji se održava 9. decembra u Hemelnu je prvobitno bio planiran za upražnjenu titulu šampiona svijeta u WBF federaciji, ali je zahvaljujući odličnoj formi i rejtingu Gabela koji je nanizao čak 15 pobjeda, odlučeno da se Peđa i Roni bore za značajniju titulu šampiona Evrope u WB0 verziji, a u sklopu bokserskog spektakla biće još dva meča za šampionski pojas.

“Činjenica da Roni nema poraz već šest godina jasno govori da me čeka pakleno težak posao”, kazao je Radošević.

Interesantno je da su Peđa i Roni boksovali na Zlatiboru početkom 2012. kada je slavio naš borac, a nakon toga Gabel je u martu 2012. godine poražen od Sergeja Rabčanka, nakon čega je vezao 15 pobjeda.
“Više puta je tražio revanš, a evo nakon skoro sedam godina ćemo ponovo ukrstiti rukavice. Roni je u početnoj prednosti, što zbog domaćeg terena, što zbog kontinuiteta dobrih rezultata, dok ja zbog oporavka od povrede nijesam u ring ulazio više od godinu. Međutim, daću sve od sebe da ga ponovo savladam i pojas namijenjen šampionu Evrope donesem u Crnu Goru”, rekao je Radošević.

Send this to a friend