Ostali sportovi Borba za Tokio

Radović zbog korona virusa ne može da potvrdi POI

foto: www.pokcg.org

Filip Radović na martovskoj listi Međunaordne para stonitenis federacije u kategoriji S10 sa 1696 bodova zauzima treću poziciju koja direktno vodi na Paraolimpijske igre.

Do kraja kvalifikacionog ciklusa po rang listi, koji se zatvara 31. marta odigraće se još samo nekoliko turnira, u španskoj Kosta Bravi od petog do osmog marta i jordanskom Amanu od 24. do 26. marta, i nakon njih će najboljih 6 sa svjetske rang liste izboriti direktan plasman na Paraolimpijske igre.

“U dobroj sam poziciji, blizu direktnog plasmana. Planirano je bilo da nastupim i plasman potvrdim na Masters turniru u italijanskom Linjanu, ali je taj turnir kao i Kina open zbog poznate situacije Korona virusom otkazan. Ovako ostajem u nelagodnoj situaciji da čekam rasplete turnira u Španiji i Jordanu”, kazao je Filip.

Prvu poziciju zauzima Poljak Patrik Čajnovski sa 1855 bodova, drugi je Džejkob Dejvid iz Indonezije sa 1842 boda i oni su već obezbjedili plasman u Tokyo.

Direktni konkurenti Filipu Radoviću su Francuz Mateo Bohas i Austrijanac Kristijan Gardoš koji dijele 4 i 5 poziciju sa 1691 bodom, Kinez Lijan Hao koji je 6 sa 1689 bodova kao i sedmoplasirani Španac Ruiz Rejes koji ima 1683 boda.

Ruiz Rejes i Mateo Bohas će nastupiti na turniru u Kosta Bravi dok će se spisak učesnika u Jordanu znati 10. marta.

Naš drugi takmičar u kategoriji S10, Luka Bakić nakon dvije bronzane medalje u poljskom Vladislavovu sa 1511 bodova zauzima 15. poziciju na svjetskoj listi. Luka Bakić će nastupiti na turnirima u Španiji i Jordanu.

Svoju šansu za plasman na Paraolimpijske igre tražiće na Svjetskom kvalifikacionom turniru koji će se održati u slovenačkom Laškom od 9. do 11. maja i sa kog samo pobjednik po kategoriji obezbjeđuje vizu za Tokio.

Send this to a friend