Ostali sportovi

Rezultat odličan, ostaje žal zbog ispuštenog plasmana u viši rang

Slađana Perunović

Selektor atletske reprezentacije Crne Gore, Osman Erović, kazao je da je zadovoljan nastupom na Ekipnom prvenstvu Evrope – treća grupa, navodeći da ostaje žal zbog velikog hendikepa i što nije izboren plasman u viši rang.

Crnogorski atletičari nastup u malteškom gradiću Marsa završili su na petom mjestu sa 243,5 bodova i ostvarili najbolji rezultat na tom takmičenju.

Erović je kazao da je ostvareni rezultat iznad očekivanja stručnog štaba reprezentacije.

“Osvojili smo sedam prvih mjesta, što do sada u svim dosadašnjim ekipnim nastupima nijesmo imali”, rekao je Erović.

On je kazao da su u stručnom štabu uoči nastupa na Malti bili zadovoljni i šestim ili sedmim mjestom.

“To je takmičenje u kojem se atletičari u obje konkurencije nadmeću u 40 disciplina. Mi smo u tehmičkim disciplinama dominirali, ali smo u trkačkim podbacili. Tu smo mogli ostvariti više i osvojiti veći broj bodova. Razloge slabijih rezultata u trkačkim disciplinama vidim u nedostatku atletskih staza, posebno u Podgorici, koja bi trebalo da bude temelj i nosilac razvoja crnogorske atletike”, kazao je Erović.

On je istakao da za sprint i srednje pruge nemaju adekvatnih staza i da se to odrazilo i na rezultat na Malti.

Erović je kazao da su najiskusniji crnogorski atletičari opravdali ono što se od njih očekivalo.

“Naša olimpijka Slađana Perunović dominirala je sa dva zlatna odličja, kao i Kristina Rakočević. Ivan Kukulučić je odlično zamijenio Danijela Furtulu, Ljliljana Matović je pokazala da je provjerena takmičarka, dok je kvalitet potvrdila Marija Vuković”, kazao je Erović.

On je podsjetio da je u sastavu reprezentacije bilo i osam mlađih takmičara, juniora koji su debitovali u seniorskoj selekciji.

“To ih nije omelo da daju svoj maksimum i postignu dobre rezultate. Ono što sam od njih tražio, da budu na nivou svojih najboljih rezultata, to su i ispunili. Oboren je i jedan državni rekord, ženska štafeta 4×100 metara”, rekao je Erović.

On je, sumirajući dvodnevni nastup crnogorskih atletičara, kazao da mu je žao što reprezentacija na Malti nije bila kompletna.

“Ostaje žal što nijesmo ostvarili još bolji rezultat, pružila nam se bila prilika, ali zbog hendikepa nijesmo mogli više. Da smo bili kompletni, da su u sastavu bili Darko Pešić i Luka Rakić, bili bi značajno jači i sigurno konkurentni za plasman u viši rang”, rekao je Erović.

Send this to a friend