Ostali sportovi

Rosi se plaši opasnog Markesa, koji uništava sport

Valentino Rosi kaže da se plaši Marka Markesa i smatra da je uništio MOTO GP.

Dva vozača su novi okršaj imala na trci za VN Argentine, a Markes je izbacio Rosija sa staze na svom putu od posljednjeg do petog mjesta.

Ipak Španac je ostao bez bodova, pošto je pred sam start imao tehničkih problema tako da mu se ugasio motor, a nije se zbog toga pomjerio sa staze. Tako je kažnjen dodavanjem 30 sekundi na vrijeme ostvareno u trci, pa je na kraju bio 18.

„Ovo je veoma loša situacija jer je uništio naš sport. Nema nimalo poštovanja za svoje rivale nikada. Kada idete 300 km/h na sat, morate da poštujete svoje rivale, da budete jaki, date svoj maksimum, ali ovako nema smisla“, rekao je Rosi i dodao:

“Od petka ujutro, on je imao incidente sa Vinjalesom, Doviciozom, sa mnom, a tokom same trke je uletio u četvoricu vozača i on to radi sa namjerom. I to nije greška, pošto on postavlja nogu između motora i zna da neće pasti, ali da vi hoćete. On se nada da ćete pasti. Ako se tako ponašate, nivo opasnosti se diže na viši nivo.”

Rosi je sa čelnicima Jamahe nakon trke uputio i zvaničan protest protiv Marksea.

„Uplašen sam, plašim se kada sam na stazi sa Markesom. Kada vidim njegovo ime na tabli, plašim se jer znam da će krenuti na mene. I samo se nadam da neću pasti“, rekao je ’Doktor’.

Send this to a friend