Ostali sportovi WADA se oglasila

Rusija zbog dopinga izbačena iz svih takmičenja četiri godine

Izvršni odbor Svjetske antidoping agencije je prihvatio predlog nezavisnog komiteta te Agencije koja je predložila da se zbog kršenja antidoping pravila ruski sportisti odstrane sa svih takmičenja u naredne četiri godine.

Šef ruske antidoping agencije Jurij Ganus je potvrdio za RIA Novosti da će ruski sportisti biti izbačeni na četiri godine. To znači da ruski sportisti neće moći da se takmiče na ljetnjim Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju i na zimskim Igrama 2022. u Pekingu.

Komitet Svjetske antidoping agencije je predložio da takođe članovi Ruskog olimpijskog komiteta dobiju zabranu prisustvovanja na svim velikim takmičenjima u naredne četiri godine.

Inače ova zabrana se odnosi i na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, ali ne i na Evropsko prvenstvo 2020. godine u fudbalu zato što UEFA kao kontinentalna organizacija nije definisana kao glavna organiacija koja organizuje sportske događaje. UEFA bi imala veliki problem da izbaci Rusiju sa Evropskog prvenstva, zato što je ta zemlja jedna od 12 domaćina tog takmičenja.

Sportisti koji mogu da dokažu da nemaju veze sa doping skandalom u Rusiji moći će da se takmiče pod neutralnom zastavom. Ruski klubovi će moći nesmetano da se takmiče u kontinentalnim takmičenjima jer ona ne podležu ovoj zabrani.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Daki
Gost
Daki

Sad će naša opozicija izraze saučešća da šalje bratskoj Rusiji 😂😂😂 . Ne oglasiše se nešto povodom onog špijuna u BG … A možda se i lično znaju , kakvi su ne bi me ni čudilo

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Sto je vise pljuvanja i lazi, Rusi su nam miliji i drazi !

Ime
Gost
Ime

Hahahhaaha , biti u profesionalnom sportu znaci biti na nekim nedozvoljenim supstancama , osim ako nije u pitanju bilijar.

Svjefol
Gost
Svjefol

Prevaranti uvijek misle da je prevara normalan nacin zivota.

starac fočo
Gost
starac fočo

Rusofili bljuju vatru i krive SAD, državu čija je antidoping agencija oduzela sva priznanja i medalje svom sportisti. Riječ je o biciklisti Lensu Armstrongu, osvajaču 7 Tour de France utrka. Toliko o znanju i čojkanju.

Srbi su Turci
Gost
Srbi su Turci

Pipun i popovi na aparatima

PetarPan
Gost
PetarPan

Bezobrazluk,svi su nakljukani samo što su na ruse navalili.Na šta li će sve ovo izaći…

Rog
Gost
Rog

Na dobro neće

💞💞💞
Gost
💞💞💞

A sta je sa rukometom? Trenutno su mesnu najacima i direktno ce se plasirati na olimpijadu. Koja je svrha onda igranja sjutra sa nama ako im je zabranjeno

Pravi Rade007
Gost
Pravi Rade007

Ajde nek neko suspenduje i naše da počinemo

Velimir
Gost
Velimir

To si mozak svoj suspendova zauvijek cim tako pricas,sram te I stid bilo!

Sonja
Gost
Sonja

Sad nasi kosarkasi idu na Olimpijadu. Tako treba svima koji koriste nedozvoljena sredstva a tuga je da je ovo pod okriljem drzave.

Basketaš 3 x3
Gost
Basketaš 3 x3

Šta rade ameri i njihovi poltroni oće li im ikad iko stati na put ? pa njihovi košarkaši i ostali ne da su dopingovani nego ne skidaju se sa dopinga imaju fiktivne kontrole godinama uđu sačekjaju malo i prođu pored komisije bez kontrole i normalno sve ok ! politika je uništila sport

Sefket
Gost
Sefket

Ameri ne rade doping kontrolu.Njihova asocijacija garantuje da si cisti.

Cirko
Gost
Cirko

A ovi moji milogorci sve znaju. Molicu se da vam bog oprosti na zlobi.

Atlas
Gost
Atlas

Ne branim Amerikance i vjerovatno ima sportista koji se dopinguju ali niko nikad neće suspendovat svoje sportiste i oduzimat im medalje kao Amerikanci. E sad ne branim ni Ruse ali ovo je prestrogo jer ako su se atletičari dopingovali zašto zabranit učešće ostalim sportistima baš bzvz.

Velimir
Gost
Velimir

Bravo!
Korektno razmisljanje!

Send this to a friend