Ostali sportovi Takmičenje u Baru

Sanja okuplja šampione

Sve neophodne pripreme uspješno su obavljene, tako da je Bar gotovo već spreman za 3. međunarodno takmičenje u dječijoj atletici. Prethodne dvije godine barska ,,Topolica” bila je tijesna da primi sve klince koji su bukvalno prekrili tartan podlogu na stadionu i u Baru, a od kojih je većina pokazala ogromne vještine, iako su tek na početku atletske karijere.

Sada se uveliko radi na tome da ovo takmičenje još jednom bude organizovano na maksimalnom nivou i da sve protekne u najboljem redu uz obavezno poštovanje svih propisanih mjera. Dogovoreno je da se takmičenje održi u nedjelju 27. septembra, a pravo nastupa imaju dječaci i djevojčice (2009-2015. godište).

Dječaci (2009–2014. godište) nastupaće u kategorijama 50 metara, skok u dalj iz mjesta i poligron spretnosti, dok će dječaci rođeni 2015. godine nastupiti u disciplini 50 metara prepone. Isto važi i za djevojčice.

Organizator takmičenja je i ovog puta barski Atletski klub ,,Sanja”, koji inače dominira u Crnoj Gori, kada je ovaj uzast u pitanju, pa je jasno da Sanjini klinci opet jurišaju na nove medalje.

Prvi čovjek AK ,,Sanja” Jovica Đurnić objasnio je da zbog situacije sa korona virusom svaki klub može da prijavi najviše 15 takmičara, a da se prijavljivanje vrši mejlom i trajte do 23. septembra u 21 čas. Takođe, Đurnić je podsjetio da je organizator obezbijedio medalje za tri prvoplasirana takmičara u svakoj disciplini, ali i da će svi takmičari dobiti Sertifikat IAAF-a. Bodovanje se vrši na način što prvo mjesto donosi bod, drugo dva, treće tri, pa će takmičar koji nastupi u sve tri discipline sa najmanjim brojem bodova dobiti pehar za najuspješnijeg takmičara i to za svako godište posebno.

Takmičenje u Baru imaće i humanitarni karakter. Predsjednik AK ,,Sanja” iz Bara Jovica Đurnić objasnio je da startina nije obavezna, ali da klubovi mogu da uplate koliko su u mogućnosti, a da će se sav novac donirati za liječenje Baranina Damjana Ranitovića.

Send this to a friend