Ostali sportovi

Šebek: Želimo da prezentujemo našu odbojku i državu na najbolji način

Osvajanje duple krune im je otvorilo tu mogućnost koju nijesu htjeli da propuste, iako su do posljednjeg trenutka razmišljali da li mogu da ispune sve tražene uslove, kako ne bi ulazili u nepotrebnu avanturu. Na kraju se sve poklopilo, pa će odbojkaši Jedinstvo Bemaxa ne samo iduće sezone biti jedini crnogorski klub na evropskoj sceni, već će debitovati i u Ligu šampiona.

Biće to treći nastup Bjelopoljaca u Evropi (već su igrali Čelendž i CEV kup), a rivala u kvalifikacijama za LŠ dobiće na žrijebu 14. juna, kao i informaciju od koje runde kvalifikacija će startovati…,

“Naš osnovni cilj je da na najbolji način reprezentujemo crnogorsku odbojku i državu, a o očekivanjima i ambicijama možemo govoriti tek kada budemo znali ime protivnika. Pored takmičarskog nas očekuje i veliki izazov u organizacionom smislu”, kaže sportski direktor Jedinstva Slobodan Šebek.

U Jedinstvu narednih dana treba prvo da usvoje budžet za sljedeću sezonu, te da potpišu ugovora sa generalnim sponzorom, nakon čege će ući u pregovore sa potencijalnim pojačanjima.

“Ono što će sigurno biti koncept u prelaznom roku, jeste dovođenje pojačanja na pozicijama za koje procijenimo da su nam najpotrebnije. Uz domaće igrače, koji su nosioci igre našeg tima već godinama, vjerujem da ćemo opet imati tim koji će se boriti uspješno na tri fronta naredne sezone. Radu sa prvim timom biće priključeni i članovi mlađih selekcija na koje klub ozbiljno računa u narednim godinama”, dodao je Šebek.

Sportski direktor Jedinstva je istakao da klub ne bi mogao da funkcioniše “bez velike podrške generalnog sponzora, kompanije Bemax, kao i Opštine Bijelo Polje koja pruža značajnu podršku u svakom pogledu”. Ove godine je i Ministarstvo sporta podržalo program rada bjelopoljskog kluba.

“Sve što radimo prepoznala i bjelopoljska publika, pa je utakmice našeg kluba protekle sezone gledao najveći broj ljudi u Crnogorskoj ligi. Upravo zahvaljujući podršci sa tribina smo došli do istorijskih trofeja, a od jeseni ćemo se, vjerujem, svi zajedno radovati novim uspjesima našeg kluba”, zaključio je Šebek.

Send this to a friend