Ostali sportovi

Šifrin pobjedom okončala impresivnu sezonu

Mikaela Šifrin

Amerikanka Mikaela Šifrin, apsolutna legenda alpskog skijanja, okončala je u nedjelju u Andori još jednu impresivnu takmičarsku sezonu.

Ova 28-godišnjakinja iz Kolorada je u skijalištu Soldeu trijumfovala u veleslalomu i tako došla do svoje 88. karijerne pobjede u Svjetskom kupu.

To je ukupno 21. pobjeda za Mikaelu Šifrin u ovoj disciplini, a vrijeme potrebno za trijumf bilo je za samo šest stotinki bolje od drugoplasirane Norvežanke Tee Luize Stjernesund. Na podijumu se našla i Kanađanka Valeri Grenije.

Ovom pobjedom Šifrin je pretekla 34 godine star rekord Ingemara Stenmarka po ukupnom broju pobjeda u Svjetskom kupu, a prestigla je i Vreni Šnajder po broju pobjeda u veleslalomu u ženskoj konkurenciji.

Četvrta je u Soldeuu bila Švajcarkinja Lara Gut-Behrami i izborila se za drugo mjesto u generalnom plasmanu na kraju sezone. Slovakinja Petra Vlhova, koja je slavila u subotu, nije uspjela da završi prvu vožnju, pa je pala na četvrto mjesto u ukupnom poretku, a sezonu na trećem mjestu završava Marta Basino.

Send this to a friend