Ostali sportovi OI odložene, predsjednik COK-a poručio

Simonović: Zdravlje na prvom mjestu, krenućemo iz početka

Pandemija koronavirusa dovela je do dogovora premijera Japana Šinza Abea i predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasa Baha o odlaganju Olimpijskih igara za narednu godinu. Najvjerovatnije za proljeće.

“U trenutnim okolnotima i na temelju dobijenih informacija od Svjetske zdravstvene organizacije, predsjednik MOK-a Tomas Bah i japanski premijer su zaključili da Olimpijske igre u Tokiju trebaju da budu odložene za poslije 2020. i to najkasnije do ljeta 2021. kako bi se sačuvalo zdravlje sportista i svih uključenih u OI kao i cijele međunarodne zajednice”, piše u saopštenju MOK-a.

Odlaganje igrara odložiće i kvalifikacione ekipne turnire. Naše rukometašice i vaterpolisti moraće da čekaju na novi termin kvalifikacija.

“Znamo da Igre u novijoj istoriji nisu održane 1916, 1940. i 1944. godine, dakle u vrijeme Prvog i Drugog svjetskog rata. Zvaničnici, vlada Japana, Organizacioni odbor OI i predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah imali su u vidu strah za sportiste i upravo je iz tih razloga donešena teška odluka. Zdravlje je na prvom mjestu i ispred svega – kazao je Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta. – Dalji planovi će sačekati, a kako bude drugima tako će biti i nama. Nema izuzetka. Svi smo u istoj situaciji. Trenutno nigdje nema trenažnog procesa. Krenućemo iz početka”, poručio je Simonović.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Nenad
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nenad
Gost
Nenad

Neeee necemo ispocetka od 89te jos 30 godina neeee

Send this to a friend