Ostali sportovi

Sin Šumahera kreće očevim stopama: Biću najbolji

Mik Šumaher

Sin legendarnog Mihaela Šumahera Mik Šumaher kreće očevim stopama. Mladi Šumaher želi da se nađe u vrhu automobilizma, a sada je i spreman za tako nešto.

Šumaher ulazi u svoju drugu Formula 3 sezonu i želi da bude agresivniji. Tvrdi da je sazrio preko zime, pa je sada spreman za nove podvige.

Mik je dobro upoznat sa pritiskom, jer njegovo prezime povlači tako nešto i to ga prati od kada je 2015. godine krenuo da se bavi sportom koji je proslavio njegovog oca.

Uprkos svemu, ovaj devetnaestogodišnjak je brzo naučio da se sa time i izbori, ali stvari su se promijenile. U svojoj drugoj godini u Formuli 3 mora da pokaže neke rezultate, a sezona počinje ovog vikenda u Francuskoj.

“Cilj mi je da budem najbolji, a mislim da će se pet do osam vozača takmčiti za titulu ove sezone i jedno je sigurno – daću sve od sebe da budem jedan od njih”, rekao je Šumaher za Auto Bild Motosport.

U predstojećoj sezoni mladi Šumaher voziće za italijanski “Prema Rejsing”. Nakon njegove debitantske sezone u Formuli 3, bio je 12. u konačnom plasmanu, a njegov najbolji rezultat bilo je treće mjesto u Monci.

“Želim da napredujem u određenim stvarima i da nastavim da radim an sebi. Ove godine želim da svima pokažem da sam napredovao”, izjavio je samouvjereni Šumaher.

Send this to a friend