Ostali sportovi

Sjajni rezultati džudista Stare Varoši: 42 odličja za šest mjeseci

Podgorički Džudo klub Stara Varoš- Volcano je u prvom dijelu takmičarske sezone 2017, od januara do juna, nastupio na 11 takmičenja u Crnoj Gori i regionu. Učenici braće Jokmanović borili su se na čak šest medjunarodnih turnira i pet državnih prvenstava, od najmladjih uzrasta do seniora.

Osvojene su 42 medalje i to 12 zlatnih, 19 srebrnih i 11 bronzanih dok su takmičari ovog kluba takodje ostvarili dva plasmana na prvenstva Balkana na kojima će predstavljati Crnu Goru.

“U klubu se radi ozbiljno i temeljno, pratimo nacionalni kalendar, ali i takmičenja po regionu. Polako, ali sigurno težimo da izvedemo prvu generaciju seniora koja je podignuta u klubu od najmladjih uzrasta. Naši takmičari pokazali su na mnogim takmičenjima da imaju kvalitet i znanje. a rezultati nisu izostali. U prvom dijelu 2017. godine posebno su se istakli: Nemanja Aleksić, Damjan Mitrović, Branka Mujović, Nikola Perović, Marko Damjanović, Marko i Marija Žižić, Isabela i Gabriela Pobrić, Vasilije Šoć, Ana i Vasilije Popović, Lazar Magovčević, Mario i Pavle Vukčević, Balša Škrkić, Stefan Vujačić, Stanko, Veljko i Bogdan Mujović, Luka Boljević, Vukašin Jokmanović, Veselin Dedić. Cilj nam je da djeci usadimo sportski stav i mentalitet i kako kaže jedan od principa džudoa ,, da kroz ovaj sport postanu korisniji i bolji članovi društva”, poruka je trenera Mladena i Marka Jokmanovića.

Send this to a friend