Ostali sportovi Prinudna promjena pred odlazak na kontinentalno prvenstvo

Slobodan Bojić povrijeđen, Nemanja Peruničić putuje na EP

Primač servisa crnogorske odbojkaške reprezentacije Slobodan Bojić zbog povrede neće putovati na Evropsko prvenstvo. Umjesto njega u Holandiju putuje Nemanja Peruničić, primač servisa Budućnost Voleja.

Peruničić je bio dio crnogorske reprezentacije koja je osvojila zlatnu medalju na Igrama malih zemalja Evrope ove godine u Budvi, a takođe i dio juniorske selekcije koja je ove godine osvojila zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu.

Na Evropsko prvenstvo, 11. septembra u 13.30 časova ispred “Kompleksa Verde” putuju 14 igrača:

TEHNIČARI: Rajko Strugar i Nikola Radonić; PRIMAČI SERVISA: Vojin Ćaćić, Marko Bojić, Marko Vukašinović, Božidar Ćuk i Nemanja Peruničić; SREDNJI BLOKERI: Gojko Ćuk, Luka Babić, Ivan Ječmenica i Blažo Milić; KOREKTORI: Miloš Ćulafić i Aleksandar Minić; LIBERO: Nikola Lakčević.

Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se od 12. – 29. septembra, a prvi put igraće se u četiri zemlje – Francuskoj, Belgiji, Sloveniji i Holandiji.

Crna Gora je u grupi D, koja se igra u Roterdamu i Amsterdamu (Holandija), a sa nama u grupi su Poljska, Holandija, Ukrajina, Češka i Estonija. Prolaz u drugu fazu takmičenja obezbijediće po četiri selekcije iz svake grupe.

Send this to a friend