Ostali sportovi

Sportski uspjesi porodice Martinović: Za jedan vikend osvojili pet medalja

Četvoročlana porodica Martinović sa Cetinja Zoran, Aleksandra, Strahinja i Sergej nedavno su u jednom vikendu ostvarili izvanredne sportske rezultate. U četiri različita sporta članovi ove porodice u kratkom vremenskom intervalu okitili su se zlatnim i srebrnim medaljama kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima.

Zoran Martinović je trener ŽOK „Lovćen“. Ovaj posao obavlja volonterski, a klub broji oko 50 članova. Organizator je skupa veterana OK „Lovćen“ nakon 20 godina na turniru koji se održao u Budvi sredinom maja. Takođe, u istom danu je sa odbojkašicama učestvovao na humanitarnom turniru u Sutomoru u mini odbojci, gdje su njegove djevojčice zauzele drugo mjesto.

Zoranova supruga Aleksandra, istog dana učestvovala je na Državnom prvenstvu u bikini fitnesu i posatala prvak Crne Gore. Crnogorska je reprezentativka, a nekoliko dana kasnije vratila se sa Balkanskog prvenstva iz Rumunije zauzevši 4. mjesto.

Njihov stariji sin Strahinja, sredinom prethodnog mjeseca postaje vicešampion države sa juniorskim sastavom Košarkaškog kluba „Lovćen“.

Mlađi sin Sergej, postao je prvak u višeboju u konkurenciji cicibana, na međunarodnom turniru u Baru, a nešto ranije na ekipnom prvenstvu Crne Gore u dječjoj atletici na Cetinju zauzeo je drugo mjesto.

Roditelji Zoran i Aleksandara tim povodom bili su gosti Radija Cetinje.

“Bio je to čudan vikend, gdje smo tri dana bili u četiri različita grada okrenuti svako svom sportu boreći se za što bolje rezultate. Mi smo aktivna porodica, nemirnog duha”, kaže Zoran.

Iako je relativno kratko u fitnesu, Aleksandra Martinović postiže odlične rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Priznaje da je inspiraciju pronašla u teretani, a motiv je bio što bolji fizički izgled.

“Fitnesom se bavim već četiri godine. Sve je počelo u teretani, a nakon nekog vremena htjela sam da se oprobam i u tom takmičarskom dijelu. Veoma je naporno, posljedjne pripereme trajale su od septembra. Zadovoljna sam postignutim rezultatima, prije svega što sam majka dvoje djece, a uz to uvijek sam na strogom režimu ishrane, podvrgnuta rigoroznim dijetama a ima tu i drugih odricanja. To može shvatiti samo onaj ko se bavi ovim sportom”, ističe Aleksanda.

Za ovu sportsku porodicu organizacija je ključ uspjeha.

“Naša djeca su prije svega dobra djeca i odlični đaci. Stariji je završio srednju medicinsku školu – stomatološki tehničar, a košarkom se bavi dugi niz godina. Strahinja je takođe dobar đak, završava drugi razred osnovne škole. Atletika mu je u srcu, mada obojica su kao i moja supruga aktivni u mom odbojkaškom klubu i svi se uzajamno podržavamo. Tokom tog famoznog vikenda, ja sam bio u Sutomoru, Aleksandara u Baru, Strahinja u Podgorici a Sergej na Cetinju tako da nijesmo mogli međusobno da se podržimo, iako smo svi strastveni navijači”, zaključuje Zoran.

Zoran i Aleksandra imaju planove za naredni period.

“U planu nam je organizacija manifestacije „Dan odbojke i fitnesa“. Odredište je „Lovćen“. Zainteresovani mogu da nam se pridruže na Ivanovim koritima”,zaključio je Zoran.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

Strahinja ima na Cetinje…Ja sam mislijo samo u srbiji i r sumsku

Ćotek
Gost
Ćotek

Bravo, familiji Martinović 👏🏻👏🏻👏🏻

Send this to a friend