Ostali sportovi

Stipendijski ugovor za četvoro sportista

Atletičarke Slađana Perunović i Kristina Rakočević i karatisti Mario Hodžić i Marina Raković potpisali su danas stipendijski ugovor sa Crnogorskim olimpijskim komitetom.

Sportistima će biti isplaćene stipendije od 1. januara do 1. septembra 2017. godine, mjesečno po 300 eura.

COK je ranije potpisao ugovor sa 11 talentovanih vaterpolista, dok će naknadno to biti urađeno sa atletičarkom Marijom Vuković, jedriličarem Milivojem Dukićem, teniserkom Dankom Kovinić i dvojicom džudista.

Predsjednik Dušan Simonović, kazao je da će COK iz sopstvenih sredstava finansirati crnogorske kandidate za Tokio do početka septembra i početka isplate stipendija Međunarodnog olimpijskog komiteta.

On je naglasio da je tim vidom stipendiranja obuhvaćeno devet sportista iz pojedinačnih sportova i 11 mladih vaterpolista.

“Možda će još neko zavrijediti stipendiju, obećali smo da će svi koji oko koji na bilo koji način dođu do olimpijske norme dobiti stipendiju COK. Za to ćemo izdvojiti oko 40 hiljada. To je za nas ozbiljan novac, koji će na najkonkretniji način doći do sportista i pomoći ima da dođu do rezultata”, kazao je Simonović.

On je kazao da crnogorske sportiste na putu do Tokija očekuje puno izazova.

“Tražićemo od stipendista da dostave kompletan program i ono što oni očekuju da postignu narednih nekoliko mjeseci. Ne sumnjamo u njih, ali to nam je neophodno kako bi smo pratili njihove rezultate i imali međusobnu odgovornost za pravdanje uloženih sredstava”, kazao je Simonović.

On je najavio da će ostalim sportistima ugovori biti potpisani naknadno, navodeći da zbog obaveza na međunarodnim takmičenjima danas nijesu mogli prisustvovati takmičenjima.

Crnogorska rekorderka u bacanju diska, Kristina Rakočević, kazala je da će joj podrška COK značiti u daljem radu i pomoći joj da stigne do Igara u Tokiju.

“Očekuje me ekipno prvenstvo Evrope, 24. i 25. juna na Malti, ali mi je najbitnije tamičenje ove godine juniorsko prvenstvo Evrope od 20. do 24. jula u Italiji. Spremala sam se za medalju, imamo viske ciljeve. Nadam se da ću ih ostvariti”, rekla je Rakočević.

Karatista Mario Hodžić, bronzani sa seniorskog prvenstva Evrope u Izmitu, kazao je da će nastaviti sa radom i nastojati da ostvaruje još bolje rezultate na međunarodnoj sceni.

“Nastaviću sa radom i nastojaću da ostavrujem još bolje rezultate na međunarodnoj sceni. Stipendija će doprinijeti da učestvujem na turnirima, kako bi se što bolje pripremio za takmičenja na kojima se vrednuju rezultate i sakupljaju bodovi za OI. Vjerujem da mogu do OI u Tokiju”, kazao je Hodžić.

On je najavio da ga krajem juna očekuje nastup na Svjetskom kupu za mlađe seniore u Umagu, u septembru Premijer liga, a u novembru Svjetsko prvenstvo za mlađe seniore na Tenerifama.

Send this to a friend