Ostali sportovi

Stonoteniseri osvojili bronze na IMZ

Muška i ženska stonoteniska ekipa Crne Gore nijesu uspjele da se plasiraju u finale Igara malih zemalja Evrope.

Plasmanom u polufinale obje ekipe obezbijedile su bronzane medalje. Stonoteniseri Filip Radović i Luka Bakić poraženi su u polufinalu od Luksemburga 3:2.

Oni su juče upisali pobjede protiv Islanda 3:0 i San Marina 3:0 i kao prvoplasirani u grupi izborili polufinale.

“Sve reprezentacije na turnir su došle sa najjačim drugim timovima i vidi se kvalitet. Uprkos tome danas smo bili bliži od protuvnika finalu. Nijesmo uspjeli, ali idemo dalje. Čeka nas dubl i nova šansa za neku medalju”, kazao je Radović.

Njegov kolega u timu, Luka Bakić, kazao je da su imali šansu za finale.

“Vodili smo 2:1 u setovima i realno bili smo bliži finalu. Luksemburg je stigao po sa najjačim timom, tri igrača su igrala i zbog toga su djelovali svježije”, kazao je Bakić.

Stonoteniserke Snežana Ćulafić i Ivona Petrić u polufinalnom duelu izgubili su od Malte 3:1. One su juče maksimalnim učinkom završile takmičenje u B grupi pobjedama protiv Kipra 3:0, Monaka 3:0 i San Marina 3:2.

Petrić je kazala da smatra da su osvajanjem bronzane medalje napravile zalet za naredna takmičenja.

“Propostile smo neke šanse za finale, ali nećemo žaliti. Uspjele smo da ponovimo uspjeh naših koleginica sa prethodnih Igara na Islandu”, kazala je Petrić.

Talentovana Snežana Ćulafićkazala je da je za njih ogromno iskustvo učešćena Igrama.

“Prvi put učestvujemo na Igrama i na startu smo osvojile medalju. Žao mi je što smo izgubili u polufinalu, možda smo u dublu mogle više da pokažemo, ali je iskustvo bilo na strani protuvnica”, kazala je Ćulafić.

Send this to a friend