Ostali sportovi Humanitarna akcija

Studenti i profesori igraju za Ilinu

Studentsko vijeće Pravnog fakulteta, u saradnji sa Vijećem studenata Ekonomskog fakulteta i Vijećem studenata Fakulteta političkih nauka, uz pomoć Šahovskog saveza Crne Gore, organizuje humanitarni turnir u šahu.

Na turniru će učestvovati kako profesori tako i studenti. Tempo po igraču će biti 10 minuta po partiji. Turnir će se održati 19. februara u svečanoj sali Pravnog fakulteta. Prijava za učešće na turniru se plaća 5 eura.

Sredstva neophodna za pomoć Nataliji Ljumović su prikupljena, kako je prvobitno bilo zamišljeno. Stoga, sav novac koji se sakupi će biti uplaćen fondaciji “Budi human” na račun za pomoć Ilini Raonić.

Ilina Raonić je rođena 2013. godine. Boluje od cerebralne paralize koja se ubraja u razvojne teškoće i Ilina ne može da održava ravnotežu bez pridržavanja. Intelektualno nema poteškoća, ide u prvi razred osnovne škole i odličan je učenik. Ilina je već bila korisnik Fondacije i prema izvještajima ljekara ostvarila je veliki napredak i sada dosta stabilnije sjedi, ali za dalji napredak neophodna dodatna pomoć. Ilini su potrebni tretmani u Poliklinici Glavić u Dubrovniku, kako bi ostvarila veću aktivnost mišića i bolju koordinisanu motoriku. Pomozimo našem malom borcu da pobijedi u svojoj životnoj borbi.

Prijave studenata se vrše na mejl studentskovijecepf@gmail. com pod naslovom “Turnir u šahu”. Prijave su otvorene do 18. februara u 12 časova.

Zato odigrajmo najbolji potez, potez humanosti i solidarnosti, i iskoristimo priliku da pomognemo maloj Ilini i družimo se za šahovskom tablom!

Send this to a friend