Ostali sportovi Oduševljeni

Studenti vozili kajak

Juče je na plaži Galeb u Podgorici Studentski sportski savez organizovao jednodnevnu netakmičarsku aktivnost za studente, vožnja kajaka.

Aktivnost je sprovedena u saradnji sa kajakaškim klubom Galeb a prisustvovalo je 28 studenata sa svih crnogorskih univerziteta.

Na početku je sve prisutne pozdravio Sekretar kluba Goran Furundžić koji je studente upoznao sa osnovama ovog sporta (koji je inače na programu Olimpijskih igara još od davne 1936. godine) a nakon toga svi studenti su se oprobali u kajaku dvosjedu uz pažnju instruktora.

Studenti nijesu krili oduševljenje, impresionirani mogućnošću da se u našem Glavnom gradu mogu baviti ovim lijepim sportom, sa nestrpljenjem čekaju naredne aktivnosti SSSCG i novo druženje na Morači.

Mašan Popović, student Fizioterapije iz Igala, prvi put je sjeo u kajak a nakon vožnje je izjavio: “ Ovo je jedna fantastična aktivnost koja osim druženja promoviše zdrave stilove života. Oni su tu samo treba da počnemo da ih koristimo.”

Studentski sportski savez Crne Gore će nakon pauze prouzrokovane pandemijom nastaviti sa svojim redovnim aktivnostima. Već za utorak 02.06. zakazane su polufinalne utakmice Luštica bay Studentske lige Crne Gore u futsalu, a u subotu 06.06. studenti će ići na pješačku turu, Kapetanovo i Manito jezero.

Tags
Send this to a friend