Ostali sportovi

Sve je spremno za Igre malih zemalja

Svi neophodni preduslovi za uspješno održavanje 17. Igara malih zemalja Evrope biće ispunjeni, ocijenjeno je na sjednici Počasnog odbora Igara malih zemalja Evrope kojim je predsjedavao predsjednik Odbora, premijer Duško Marković.

Predsjednik COK Dušan Simonović koji je i potpredsjednik Počasnog odbora, saopštio je da su državni organi i institucije iz domena svoje nadležnosti preduzeli neophodne aktivnosti, da je potrebna sportska i druga infrastruktura na odličnom nivou, a posebno je istaknuto da su sprovedene sveobuhvatne mjere kako bi događaj, na kojem se očekuje preko 2.000 učesnika, protekao bezbjedno.

Na sastanku je konstatovano da su rukovodstva gradova u kojima se održavaju igre – Budva, Bar, Tivat, Prijestonica Cetinje i Glavni grad Podgorica, veoma posvećeni obavezama za uspješno odvijanje igara.

Igre malih zemalja održaće se od 27. maja do 1. juna i odlična su prilika za promociju Crne Gore, njenih turističkih potencijala i kulturnog nasljeđa. Na sastanku je ocijenjeno da će ovaj događaj biti odličan uvod u predstojeću turističku sezonu.

Na Igrama malih zemalja, koje se u okviru Evropskog olimpijskog komiteta organizuju od 1985. godine, učestvuju države koje imaju manje od milion stanovnika: Andora, Crna Gora, Island, Kipar, Lihtenštajn, Luksemburg, Malta, Monako i San Marino. Takmičenja se organizuju u atletici, boćanju, odbojci, odbojci na pijesku, košarci, plivanju, džudou, streljaštvu, tenisu i stonom tenisu.

Send this to a friend