Ostali sportovi

Svjetska šampionka držala čas u Tomaševu

Kristina Rakočević, prije tačno deset godina bila je đak prvak u OŠ „Krsto Radojević“ u Tomaševu, a juče je posjetila svoju nekadašnu školu i to kao svjetska juniorska šampionka u bacanju diska.

Sjajna Mojkovčanka, zajedno sa trenerom Markom Ristićem, u društvu trenera iz AK ,,Tara“ i AK „Jedinstvo” odradili su pokazni čas dječje atletike, pri čemu su djeci demonstrirane vještine prelaženja prepreka, bacanja koplja, preciznog skakanja i skoka sa motkom.

Morali smo naći vremena da posjetimo učenike ove škole i očekivao sam ovako lijep doček. Iskreno se nadam da će većina od njih početi da se bavi sportom, a naravno najviše bih volio da to bude atletika, jer atletika razvija i duh i tijelo, ali i fizičke performanse. Pokušao sam da im objasnim da imaju zaista mnogo razloga da se bave ovim sportom, a jedan je upravo Kristina Rakočević koja je bila đak ove škole i koja je postala svjetska šampionka kazao je Milorad Vuletić, predsjednik Atletskog saveza.

Više od 50 učenika sa nastavnicima i direktorkom Milevom Korać pozdravilo je burnim aplauzom Kristinu Rakočević, čiji talenat je Marko Ristić primijetio upravo dok je bila u ovoj školi.

Drago mi je da smo posjetili moju školu. Mnoge od učenika poznajem i nadam se da će skrenuti pažnju na stanje u kojem se nalazi ova škola koja je dala mnogo šampiona. Čini mi se daje vrijeme da se malo obnovi ova sportska sala koja već polako počinje da izgleda oronulo istakla je sa dosta emocija Kristina Rakočević.

Send this to a friend