Ostali sportovi

Testirane učesnice Kupa oslobođenja Podgorice

Osam ekipa ženskih rukometnih klubova međunarodnog turnira Montenegro Handball Cup 2019, iz Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, prošlo je antropometrijsko testiranje profesora Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore.

Ovaj turnir se održava povodom Dana oslobođenja Podgorice, u organizaciji ženskih rukometnih klubova Podgorica 2013 i Zeta.

Mjerenja su obavili prof. dr Duško Bjelica sa saradnicima dr Jovanom Gardaševićem i mr Ivanom Vasiljevićem, u prisustvu trenera i predsjednika klubova osam ekipa.

„Iz Sjeverne Makedonije, testirane su kadetkinje HC Feniks AMS iz Bitolja i seniorke Omladinskog rukometnog kluba Čair iz Skoplja. Iz Crne Gore, testiranje su prošle podgoričke ekipe klubova Feniks i Podgorica, potom ekipe nikšićkih klubova Levalea i Trebjesa i seniorke omladinskog ŽRK Rudar iz Pljevalja. Iz Hrvatske testiran je tim ŽRK Split“, kazao je profesor Bjelica.

On je naglasio da je morfološka dijagnostika namijenjena svima onima koji imaju potrebu da na jedan savremen i verifiokvan način prate određene indikatore trenažnog procesa.

Mjerenja su realizovana bioelektričnom impedansom koja daje kompletan morfološki uvid u tjelesnu kompoziciju igračica.

Send this to a friend