Ostali sportovi

Treći put zaredom preskače Evropsko prvenstvo zbog povrede

Kakav peh za Slađanu Perunović najbolja crnogorska dugoprugašica treći put zaredom zbog povrede neće učestvovati na Evropskom prvenstvu!

Članica Atletskog kluba Nikšić zbog povrede je morala da otkaže nastup na Balkanskom prvenstvu, koje je minulog vikenda održano u Staroj Zagori, a s obzirom na to da se prvenstvo Evrope održava u Berlinu od 7. do 12. avgusta, jasno je da se povreda ne može zaliječiti tako brzo. Zbog toga Perunović neće trčati maraton u Berlinu.

“Već neko vrijeme muči me loža. Imala sam problema, a bol sam osjetila na Mediteranskim igrama, kada sam tokom trke na petom kilometru morala da odustanem. Radim terapije, bolje se osjećam, ali neću moći da nastupim u Berlinu”, potvrdila je Areni Slađana Perunović.

Članica Atletskog kluba Nikšić seniorska je prvakinja Crne Gore i rekorderka u disiplinama na 800 m,
1.000 m, 1.500 m, 3.000 m, 5.000 m, 10.000 m, 3.000 m (stipl čez), 5.000 m (cesta), 30 km, polumaratonu, maratonu i ultramaratonu (100 km), te na 1.500 m i 3.000 m u dvorani. Interesantno je da je šampionka Crne Gore na 100 km postala sa samo 17 godina.

Ipak, nakon što je 2014. godine otkazala nastup na prvenstvu Evrope u Cirihu, a zatim i dvije godine kasnije na šampionatu u Amsterdamu i sada je zbog povrede prinuđena da otkaže nastup.

“Nevjerovatno koliko pehova. Ali, sada je najvažnije da se što prije vratim u trenažni proces. Želim da se vratim u ritam i da se spremim za maratone u Zagrebu ili Podgorici, a sada je prioritet da izborim normu za Svjetsko prvenstvo”,  naglasila je Perunović.

Send this to a friend