Ostali sportovi Filip Radović na Cetinju tokom pandemije koronavirusa

Trenira kod kuće, uči i čeka 15. april

foto: www.pokcg.org

Paraolimpijac Filip Radović boravi na Cetinju dok prođe epidemija i razmišlja o Igrama u Tokiju 2021.

“Crnoj Gori sam se u tom periodu zadesio sasvim slučajno, planirano je bilo da se zadržim svega tri dana. Međutim, u međuvremenu je u Srbiji proglašeno vanredno stanje i odlučio sam da ostanem kod kuće do daljnjeg”, rekao je Radović.

Kraj pandemije čeka na rodnom Cetinju, nastojeći da ostane u formi, ali posvećen je i vansportskim aktivnostima.

“Svakodnevno sam u kontaktu sa kondicionim trenerom iz Novog Sada i redovno treniram u kućnim uslovima. Pokušavam da održim kondiciju koliko god je to moguće, lako u velikoj mjeri poštujem mjere izolacije i veći dio dana provedem u kući, mogu da kažem da mi je dan ispunjen obavezama. Pored treninga, imam i onlajn predavanja sa fakulteta. Koristim ovu priliku da odradim što vise predispitnih obaveza kako bih u ispitnom roku imao nešto lakši posao”, istakao je Radović.

Pandemija virusa kovid-19 uticala je na odgađanje Olimpijskih i Paraolimpijskih igara za narednu godinu.

Od naših paraolimpijaca, najbliži mjestu u Tokiju je upravo Radović i izvjesno je da bi naredne sedmice mogao da bude promovisan u sigurnog učesnika najveće smotre.

Prvim učešćem na POI ispunio bi još jedan san.

“Na aprilskoj rang listi i dalje zauzimam treće mjesto koje me, ukoliko se lista zatvori 15. aprila, vodi direktno u Tokio. Kao što sam naveo, Međunarodna para stoni tenis federacija će na tom sastanku 15. odlučiti da li će prvih šest sa rang liste već sada obezbijediti direktan plasman ili će morati svoje mjesto da potvrde u nekom narednom periodu”, objasnio je vicešampion Evrope iz Helsingborga 2019.

Za odgađanje Paraolimpijskih igara kaže da je bilo “donekle realno”.

“Mislim da je donešena prava odluka. Veliki broj takmičara širom svijeta nije u mogućnosti da se priprema za najveći sportski događaj i iz tih razloga bilo je izvjesno odlaganje Igara”, naglasio je Radović i poslao poruku svojim Cetinjanima i svima u Crnoj Gori:

“Trenutno je najbitnije da sto prije izađemo iz ove nimalo naivne situacije. To ćemo postići ukoliko poštujemo mjere izolacije i budemo disciplinovani do kraja.”

Send this to a friend